Proiecte pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri

Parlamentul Romaniei, Plenul Camerei Deputatilor.
Parlamentul Romaniei, Plenul Camerei Deputatilor. (gov.ro)

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012.

Executivul are pe agenda şedinţei de miercuri mai multe proiecte de lege privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, privind răspunderea furnizorilor de servicii de trafic aerian şi pentru ratificarea Acordului între România şi Republica Bulgaria privind înfiinţarea blocului funcţional de spaţiu aerian "DANUBE-FAB", semnat la Bruxelles la 12 decembrie 2011, potrivit unui comunicat.

Guvernul ar mai putea adopta două proiecte de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri pentru eliberarea benzilor de frecvenţe radio 830-862 MHz, 1747, 5-1785 MHz, 1842,5-1880 MHz şi 2500-2690 MHz şi pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublă utilizare.

De asemenea, pe agenda şedinţei figurează mai multe proiecte de hotărâri, printre care cea pentru modificarea HG nr. 975/2011 privind aprobarea ajutoarelor de stat care se acordă producătorilor agricoli pentru perioada 2011 - 2012 şi a sumei totale alocate acestor ajutoare de stat, pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat producătorilor de cartofi afectaţi de organismele de carantină dăunătoare culturii cartofului, dar şi o hotărâre privind aprobarea ajutorului de stat care se acordă producătorilor de cartofi afectaţi de organismele de carantină dăunătoare culturii cartofului.

Executivul va mai discuta şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea în domeniul lucrărilor de infrastructură pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de transport în zona Bucureşti, incluzând complexul "Gara de Nord", cea mai importantă staţie de cale ferată din cadrul sectoarelor româneşti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar IV şi IX.

Totodată, pe agenda şedinţei de miercuri mai figurează şi un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Sistem de preluare şi prelucrare reziduuri de la nave şi intervenţie în caz de poluare pe sectorul Dunării administrat de CN APDF SA" şi un altul privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică "Reabilitare DN 1 C Dej - Baia Mare km 61+500-km 147+990", se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne