Băsescu, despre alianţa ALDE - Pro România: E un mini-USL. Partidele astea sunt formate din scursuri

Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)
Andrei Pricopie
07.08.2019

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat miercuri, la Digi24, că alianţa dintre ALDE şi Pro România reprezintă un mini-USL, cele două partide fiind formate din "scursuri" ale PSD şi PNL.

"Încurcate sunt căile Domnului. De fapt discutăm de rămăşiţe sau resturi din PSD şi PNL, care dacă luăm de bun comunicatul domnului Tăriceanu formează mini-USL-ul. Partidele astea sunt formate din scursuri din celelalte partide, din resturi, din rămăşiţe. Nu vor fi deloc a treia forţă politică, cred că această colaborare îi va îngropa şi pe unii şi pe alţii pentru că domnul Tăriceanu este specialist în îngropăciuni.

Nu cred că Ponta a făcut o bună afacere, dar nici Tăriceanu nu a făcut o afacere bună pentru că Ponta nu mai este escroc. Lecuiţi de performanţele lui Tăriceanu se vor despărţi din nou. Ce se întâmplă ca urmare a protocolului care se va semna între cele două partide, cu participarea ALDE în guvernare? Va aduce ALDE şi Pro România în guvernare sau va ieşi ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiaşi situaţie în raport cu puterea", a declarat Băsescu.

Întrebat dacă guvernarea Dăncilă ar trebui să rămână, fostul preşedinte a replicat:

"Vă spun cu toată sinceritatea, fiind un adversar convins al PSD, că va rămâne cu sau fără sintagma „ar trebui”, pentru că nimeni nu vrea să guverneze în locul lor".

Reamintim că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, pe pagina sa de socializare, că partidul său vrea acum o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor