Barroso exonerat în privinţa eticii angajării sale la Goldman Sachs

Un comitet de etică al Comisiei Europene l-a exonerat pe fostul preşedinte al Comisiei, José Manuel Barroso, după ce acesta a acceptat un loc de muncă la Goldman Sachs.
Fostul preşedinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso.
Fostul preşedinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso. (Captură Foto)

Oficialii au declarat că Barroso nu a încălcat vreo regulă când a acceptat rolul de preşedinte non-executiv al băncii americane de investiţii.

Comitetul susţine, totuşi, că fostul premier portughez nu a reuşit să “manifeste o judecată prudentă”.

Comisarii au o perioadă de 18 luni de pauză înainte să se poată alătura sectorului privat, conform legii, deşi, din punct de vedere etic, ea nu înseamnă nimic.

Numirea lui Barroso a declanşat nemulţumiri, în condiţiile în care banca a fost adânc implicată în vânzarea de produse ipotecare complexe dar toxice, care au contribuit la declanşarea crizei financiare din 2008 şi răspândirea ei inclusiv în Europa.

Goldman Sachs a ajutat de asemenea Grecia să mascheze gradul real al datoriilor sale.

Barroso a părăsit Comisia Europeană în 31 octombrie 2014, şi noul său rol de consilier a fost anunţat în iulie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe