Hollande, în favoarea investigării angajării lui Barroso la Goldman Sachs

Preşedintele francez Francois Hollande.
Preşedintele francez Francois Hollande. (Captură Foto)

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, s-a declarat, marţi, în favoarea iniţiativei preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a lansa o investigaţie vizându-l pe predecesorului său, José Manuel Barroso, care s-a angajat la Goldman Sachs, instituţie americană considerată parţial responsabilă de mulţi europeni de criza financiară care aproape că a distrus zona euro.

"Ceea ce a hotărât domnul Juncker cu privire la situaţia domnului Barroso, am enunţat deja o poziţie când s-a dat acest anunţ public. Am spus că am fost uimit de alegerea domnului Barroso şi m-am exprimat în favoarea respectării regulilor de etică, pentru că, a te alătura echipelor Goldman Sachs, care este la originea unor dificultăţi, ei bine, asta justifică o procedură. Iată ce a început domnul Juncker şi sprijin iniţiativa dânsului.”, a declarat Hollande, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele Iohannis.

Reamintim că Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat o investigaţie pentru etică fără precedent asupra predecesorului său, José Manuel Barroso, întrebandu-se dacă acesta a încălcat legea UE când a acceptat o slujbă la Goldman Sachs.

Decizia lui Barroso a fost însoţită de un val de critici, pe motiv că acesta s-a alăturat unei instituţii americane considerată parţial responsabilă de mulţi europeni de criza financiară care aproape că a distrus zona euro şi are loc în condiţiile în care Bruxelles-ul are de înfruntat decizia Marii Britanii de a părăsi blocul (Brexit), urmărind totodată să diminueze percepţiile publice că UE este un pion tehnocratic al capitalului global.

Oficialii şi diplomaţii UE susţin în privat că Juncker şi alţi lideri au fost furioşi pe Barroso pentru că a acceptat noul său post într-o firmă a cărei reputaţii publice în Europa este foarte slabă, adăugând că, totuşi, Comisia nu va putea face prea multe în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne