Baronul de Braşov, Aristotel Căncescu, reţinut pentru 24 de ore

Loredana Diacu
07.10.2014

alte articole

(photos.com)
Loredana Diacu
07.10.2014

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA, după ce a fost audiat peste şase ore, într-un dosar vizând atribuiri frauduloase de contracte unor firme de casă ale Consiliului Judeţean, informează B1 TV.

Căncescu, personaj situat pe primul loc în topul celor mai bogaţi preşedinţi de consilii judeţene a ieşit în jurul orei 19.15 din sediul DNA Braşov, încătuşat şi fără să facă declaraţii presei.

Conform procurorilor anticorupţie, Căncescu, preşedinte al CJ Braşov de peste 14 ani, ar fi semnat contracte pentru care instituţia din subordinea sa ar fi plătit şi de 10 ori mai mult decât ar fi fost normal. Unul din marii beneficiari ai acestor contracte super-gonflate la preţ este firma deputatului conservator Ion Diniţă.

Totodată, procurorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore şi pe administratorul public al judeţului Braşov, Radu Ispas.

Preşedintele CJ Braşov este considerat unul dintre cei mai bogaţi baroni locali şi cel mai influent om din Braşov. Cunoscut în judeţ drept "Marele Blond", "Tăticu" sau "Şefu", preşedintele CJ este şi proprietarul unui mic imperiu media, administrat chiar de societatea la care este unic acţionar. Toate acestea îl plasează pe Căncescu în fruntea clasamentului celor mai bogaţi preşedinţi de consilii judeţene din întreaga Românie.

Baronul Braşovului deţine în conturi în jur de 3 milioane de euro, un "conac" în Munţii Bucegi, prin a cărui gradină zburdă căprioare şi fazani, o casă în centrul istoric al Braşovului, evaluată oficial la aproape 200.000 de euro etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor