Cine împarte, parte-şi face. Deputaţii îşi măresc bugetul pentru a plăti salarii şi pensii speciale

După ce le-au cerut românilor să mai strângă cureaua, deputaţii suplimentează acum bugetul Camerei, pentru a le da aleşilor salarii şi pensii crescute, atrage atenţia Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
27.11.2017

Politicienii care au votat anul acesta pentru impozite mărite şi birocraţii fiscale înfiorătoare vor mări, luni, bugetul Camerei Deputaţilor cu peste 36%, atrage atenţia deputatul USR Claudiu Năsui, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Astăzi se va dezbate proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pe 2018. Creşterea e semnificativă, 36% cheltuieli. O creştere cel puţin imorală în condiţiile în care aceiaşi parlamentari au decis anul acesta că românii mai trebuie să strângă cureaua (accize mărite cu 20%, TVA split, impozitare pe muncă part-time etc.)", scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Năsui, creşterea se explică prin faptul că explodează cheltuielile de personal care ajung la 321 de milioane de lei, ceea ce înseamnă circa 72% din bugetul Camerei deputaţilor.

Buget Camera Deputaţilor
Buget Camera Deputaţilor (Claudiu Năsui)

"Cea mai mare mărire de salarii au avut-o chiar parlamentarii după modelul „cine împarte parte îşi face”.

Dar mai creşte ceva în acest buget. Cresc cheltuielile cu asistenţa socială care vor fi mai mari cu 27%. Ce este inclus acolo? Pensiile speciale ale deputaţilor. Unii primesc în funcţie de cât contribuie, alţii primesc şi din ce contribuie ceilalţi în taxe şi impozite. Aşa au înţeles ei egalitatea în faţa legii şi a statului", concluzionează Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor