Bănci de stat chineze majore vând dolari pentru a susţine yuanul [surse]

Dolari americani şi yuani chinezi.
Dolari americani şi yuani chinezi. (Captură Foto)

Bănci majore de stat din China au fost observate schimbând yuani pentru dolari în tranzacţii forward şi imediat vânzând dolarii pe piaţa spot (la vedere) pentru a susţine moneda chineză, au afirmat patru traderi, potrivit Reuters.

Vânzarea de dolari a dus la creşterea yuanului onshore la vedere dincolo de nivelul cheie de 6,7 pe dolar. În primele ore ale tranzacţiilor de marţi, rata la vedere scăzuse la 6,7204, cel mai redus nivel începând cu 7 august 2017. Scăderea valorii are loc înaintea zilei de 6 iulie, când urmează să intre în vigoare tarifele impuse de SUA pentru produse chineze, în valoare de 34 miliarde de dolari. Beijingul a declarat că va răspunde cu propriile tarife la unele produse americane.

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă administraţia Trump este de a încerca să reducă agresivitatea economică a regimului comunist de la Beijing fără să provoace vânzări masive de dolari americani drept răspuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie