Banca olandeză ABN Amro subiectul unei investigaţii de spălare de bani

Logo-ul băncii ABN Amro
Logo-ul băncii ABN Amro (Bloomberg via Getty Images)

Banca olandeză ABN Amro a fost pusă sub anchetă de procurorii olandezi cu privire la operaţiuni de spălare a banilor.

Procurorii au spus că suspectează că ABN Amro a raportat tranzacţii suspecte prea târziu sau deloc o perioadă îndelungată, adăugând că banca nu a reuşit să efectueze investigarea corectă a comportamentului clienţilor şi nu a transmis date despre clienţii suspecţi în timp util.

Procurorii olandezi nu au dezvăluit în ce perioadă au avut loc presupusele eşecuri.

Banca a fost notificată miercuri despre anchetă, dar nu i s-au oferit alte detalii cu privire la amploarea anchetelor, a declarat purtătorul de cuvânt al ABN, Jeroen van Maarschalkerweerd.

„Nu avem nicio indicaţie asupra impactului posibil al acestei investigaţii”, a afirmat acesta.

ABN Amro a avertizat în august că se confruntă cu posibile amenzi pentru spălare de bani, după ce banca centrală olandeză i-a ordonat să revizuiască toţi clienţii cu amănuntul din Olanda pentru eventuale spălări de bani sau alte activităţi infracţionale.

Băncile au fost nevoite să ţină o evidenţă mai bună a comportamentului clienţilor după ce banca olandeză ING a fost obligată să plătească o amendă record de 900 de milioane USD în septembrie anul trecut pentru că nu a reuşit să localizeze activităţile infracţionale finanţate prin conturile sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie