Banca olandeză ABN Amro subiectul unei investigaţii de spălare de bani

Logo-ul băncii ABN Amro
Logo-ul băncii ABN Amro (Bloomberg via Getty Images)

Banca olandeză ABN Amro a fost pusă sub anchetă de procurorii olandezi cu privire la operaţiuni de spălare a banilor.

Procurorii au spus că suspectează că ABN Amro a raportat tranzacţii suspecte prea târziu sau deloc o perioadă îndelungată, adăugând că banca nu a reuşit să efectueze investigarea corectă a comportamentului clienţilor şi nu a transmis date despre clienţii suspecţi în timp util.

Procurorii olandezi nu au dezvăluit în ce perioadă au avut loc presupusele eşecuri.

Banca a fost notificată miercuri despre anchetă, dar nu i s-au oferit alte detalii cu privire la amploarea anchetelor, a declarat purtătorul de cuvânt al ABN, Jeroen van Maarschalkerweerd.

„Nu avem nicio indicaţie asupra impactului posibil al acestei investigaţii”, a afirmat acesta.

ABN Amro a avertizat în august că se confruntă cu posibile amenzi pentru spălare de bani, după ce banca centrală olandeză i-a ordonat să revizuiască toţi clienţii cu amănuntul din Olanda pentru eventuale spălări de bani sau alte activităţi infracţionale.

Băncile au fost nevoite să ţină o evidenţă mai bună a comportamentului clienţilor după ce banca olandeză ING a fost obligată să plătească o amendă record de 900 de milioane USD în septembrie anul trecut pentru că nu a reuşit să localizeze activităţile infracţionale finanţate prin conturile sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie