Danske Bank publică un raport despre spălarea de bani proveniţi din Rusia şi foste state sovietice

(Captură Imagine)

Cea mai mare bancă din Danemarca va publica un raport important cu privire la miliarde de euro ale căror provenienţă ar fi activităţile criminale din Rusia şi alte state ex-sovietice, care au trecut prin filiala sa din Estonia.

Raportul ce va fi publicat miercuri de Danske Bank ar urma să menţioneze problemele majore legate de spălarea de bani, precum şi eşecul agenţiilor de reglementare europene în rezolvarea situaţiei, în special în fostele state sovietice din Balcani, precizează RFE/RL.

Rapoarte media recente au precizat că prin filiala estonă a Danske Bank ar fi trecut tranzacţii bancare în valoare de până la 150 miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, publicaţia The Wall Street Journal a susţinut că autorităţile americane investighează de asemenea fluxurile de bani spălaţi care trec prin Danske Bank.

Wall Street Journal a notat că Departamentul de Justiţie şi Trezoreria SUA, precum şi Comisia pentru Valori Mobiliare şi Bursă au deschis anchete după o plângere înregistrată la Comisie în urmă cu peste 2 ani.

La începutul acestui an, autorităţile americane au acuzat banca letonă ABLV că muşamalizează operaţiuni de spălare de bani, ducând la prăbuşirea băncii după ce a fost refuzată finanţarea acesteia cu dolari americani.