Avion cu 254 de pasageri la bord aterizează de urgenţă pe Otopeni

Un Boeing 787 Dreamliner operat de All Nippon Airways (ANA), stă pe pistă în urma unei aterizări de urgenţă pe aeroportul Takamatsu în Japonia, după ce a fost semnalat fum în interiorul cabinei, 16 ianuarie 2013
Un Boeing 787 Dreamliner operat de All Nippon Airways (ANA), stă pe pistă în urma unei aterizări de urgenţă pe aeroportul Takamatsu în Japonia, după ce a fost semnalat fum în interiorul cabinei, 16 ianuarie 2013 (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)

Un avion Boeing 787 care venea de la Oslo şi se îndrepta spre Doha a aterizat de urgenţă pe aeroportul Otopeni, după ce pilotul a anunţat o defecţiune tehnică, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un avion Qatar Airways de tip Boeing 787 Dreamliner. Pilotul a sesizat nefuncţionarea unui motor şi a trebuit să zboare în siguranţă cu celălalt motor pentru a consuma cât mai mult combustibil, astfel încât aterizarea să fie mai uşoară, cu mai puţin kerosen la bord.

Avionul, având la bord 254 de pasageri, plus membrii echipajului, a aterizat la ora 14.08. Pasagerii sunt în siguranţă la sol, în grija companiei aeriene respective care are reprezentanţi pe Aeroportul Henry Coandă.

„În funcţie de decizia companiei aeriene se va şti exact ce se va întâmpla mai departe cu aceşti pasageri, dacă se va trimite o altă aeronavă, dacă va fi reparată această aeronava sau altă decizie pe care o pot lua managerii companiei aeriene”, a declarat pentru Mediafax Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

De asemenea, reprezentanţii aeroportului Otopeni au precizat că a fost vorba despre o aterizare de urgenţă tehnică şi, conform procedurilor standard, a fost creat un dispozitiv pe aeroport din care fac parte pompieri, ambulanţe şi personal special desemnat pentru a interveni în astfel de situaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne