Aviaţia rusă dispersează norii la Moscova pentru a garanta timp frumos la parada de Ziua Victoriei

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul Dmitri Medvedev, la parada de Ziua Victoriei.
Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul Dmitri Medvedev, la parada de Ziua Victoriei. (VLADIMIR RODIONOV / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
09.05.2012

Aviaţia rusă dispersează miercuri norii de pe cerul Moscovei pentru a garanta timp frumos la parada de Ziua Victoriei, ce are loc în Piaţa Roşie, a anunţat un purtător de cuvânt.

"Patru avioane au fost mobilizate, se află în prezent la 20 de kilometri de Moscova, la o altitudine de opt kilometri", a precizat purtătorul de cuvânt al aviaţiei, colonelul Vladimir Drik.

Alte şase avioane de transport Antonov An-12 şi An-26, echipate cu produse chimice speciale, sunt pregătite să decoleze în cazul în care vremea se strică.

Parada militară are loc în Piaţa Roşie din Moscova cu ocazia împlinirii a 67 de ani de la victoria din al Doilea Război Mondial. Circa 14.000 de elevi ai şcolilor militare ruse şi aproape 100 de vehicule vor defila în piaţă, potrivit Ministerului Apărării. Aproape 1.500 de veterani, dintre care numai o treime moscoviţi, vor asista la defilare. 1.100 de muzicieni din mai multe fanfare militare vor însoţi soldaţii.

La final, cinci elicoptere de transport şi de luptă Mi-8 vor survola Piaţa Roşie. Ele vor transporta drapelurile Rusiei, forţelor armate, infanteriei, aviaţiei şi marinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor