ASF în zodia PSD. Şefa PNL: Decizia în cazul NN, luată la ordinul dat de la TV de Dragnea

Decizia la nivelul ASF a fost contaminată politic de PSD, atât cu actuala conducere, dar cu siguranţă şi cu o viitoare conducere, stabilită tot de PSD-ALDE, şi-a exprimat nemulţumirea şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
19.04.2017

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a ţinut să reamintească faptul că partidul pe care îl reprezintă a mai cerut şi anul trecut demisia şefului ASF, în scandalul poliţelor RCA, însă PSD a fost împotrivă şi a blocat solicitarea, susţinându-l pe Mişu Negriţoiu.

"Acum, problema legată de ASF a devenit mai delicată chiar decât persoanele care se află acum la conducerea instituţiei, care fără îndoială ar trebui să plece. Grav este că decizia la nivelul ASF a fost contaminată politic de PSD, atât cu actuala conducere, dar cu siguranţă şi cu o viitoare conducere, stabilită tot de PSD-ALDE, cei care deţin majoritatea parlamentară", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, ultima decizie luată de ASF împotriva companiei NN, pe fundalul scandalului privind presupusa naţionalizare a fondurilor de pensii private, a fost "executată la ordinul politic dat în văzul tuturor de la televizor de Liviu Dragnea" şi este cel mai bun exemplu în acest sens.

"A fost o execuţie politică marca PSD pentru a fi dat un mesaj dur împotriva multinaţionalelor", a subliniat Raluca Turcan.

Prin urmare, şefa PNL susţine că la ASF a fost compromisă instituţia şi lipsită de credibilitate, în condiţiile în care ar trebui să fie un organism independent, echivalent al BNR pentru piaţa non-bancară.

"E un nou episod din războiul deja străveziu al PSD cu mediul privat", a adăugat Raluca Turcan.

Reamintim că, în urma scandalului privind naţionalizarea fondurilor de pensii private, Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituţie subordonată direct Parlamentului, a dat cea mai mare amendă din istoria sa, 750.000 de lei, companiei NN şi i-a retras dreptul directorului general să mai lucreze în conducerea societăţii comerciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor