Anonymous declară război împotriva Statului Islamic

Reţeaua internaţională de hackivişti Anonymous a declarat război împotriva Statului Islamic după atentatele de vineri noaptea din Paris. Hackerii au promis că vor desfăşura cea mai mare operaţiune a lor organizată vreodată.
(Captură Foto)

Într-o înregistrare video postată pe YouTube, un bărbat ce purta masca Guy Fawkes a descris grupul militant jihadist drept o “plagă” şi a promis că membrii acestuia vor fi vânaţi.

“Vom lansa cea mai mare operaţiune împotriva voastră. Să va aşteptaţi la multe atacuri cibernetice. S-a declarat războiul. Fiţi pregătiţi”, a declarat bărbatul, în limba franceză.

“Nu iertăm şi nu uităm.”

Promisiunea lansării unui val puternic de atacuri cibernetice împotriva Statului Islamic are loc după ce militanţii jihadişti şi-ar fi asumat răspunderea pentru o serie de atentate sângeroase cu explozibili şi arme de foc desfăşurate vineri noaptea în Paris, în urma cărora cel puţin 130 de persoane au murit.

“Aceste atacuri nu pot rămâne nepedepsite”, a declarat bărbatul, fără să dea detalii în privinţa măsurilor specifice pe care le va lua Anonymous, arată Deutsche Welle.

Anonymous este o reţea internaţională de hackivişti (hackeri activişti), care şi-a asumat răspunderea pentru mai multe atacuri cibernetice împotriva website-urilor guvernamentale, corporatiste şi religioase în ultimii 12 ani.

Grupul a făcut ameninţări similare după atacul fatal care a avut loc tot în Paris în luna ianuarie asupra sediului revistei franceze de satiră Charlie Hebdo. De atunci, Anonymous a declarat că a identificat peste 39.000 de profiluri suspectate că ar aparţine Statului Islamic şi le-a raportat companiei Twitter.

În plus, Anonymous susţine că a suspendat peste 25.000 dintre aceste conturi, în timp ce aproximativ alte 14.000 de ţinte încă rămân active.