Anca Boagiu: Rolul pe care PPE aşteaptă să îl joace România în construcţia europeană este fundamental

Congresul PPE de la Bucureşti. Anca Boagiu. (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.10.2012

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat joi la finalul Congresului PPE că cel mai important mesaj pe care România l-a primit de la liderii europeni este acela că rolul pe care trebuie să îl jucăm în întărirea construcţiei europene este „fundamental".

„Congresul PPE care tocmai s-a încheiat, din punctul nostru de vedere este un moment extrem de important pentru România. Spun lucrul acesta pentru că scopul notru a fost şi acela de a recredibiliza România după evenimentele neplăcute care ne-au dus undeva în zona neagră şi de neparteneriat a unora dintre colegii noştri politicieni din România. Este important pentru că aşa cum aţi auzit au fost adoptate documentele politice ale partidului, documente care stabilesc care sunt soluţiile noastre, soluţii pe care le vom aplica în viitor pentru a consolida UE şi răspunsul nostru pe scurt a fost mai multă Europă", a spus ea.

„În egală măsură este foarte important faptul că a fost aleasă o nouă conducere a PPE din care trebuie să recunosc, sunt onorată că fac parte ca urmare a alegerilor care au avut loc astăzi, alegeri care au condus şi la alegerea noului secretar general, trezorierului şi ieri a preşedintelui partidului", a completat democrat-liberala.

Ea a mai spus că cel mai important mesaj pe care România l-a primit astăzi de la liderii europeni este acela că ţara noastră este în centrul Europei, iar rolul pe care trebuie să îl joace în întărirea construcţiei europene în perioada următoare este ,,fundamental". ,,Cred că cel mai important mesaj pe care l-am primit astăzi de la liderii europeni, şi ieri, este acela că România este în centrul Europei, iar rolul pe care aceştia îl aşteaptă ca noi să îl jucăm în construcţia europeană, în întărirea construcţiei europene în perioada următoare este fundamental", a susţinut Boagiu.

Vicepreşedintele PDL a menţionat faptul că prin prezenţa popularilor europeni la Bucureşti se dovedeşte faptul că România este o ţară puternică şi că este bine venită în UE. ,,Şi cred că desfăşurarea de forţe pe care aţi văzut-o, prezenţa celor 16 şefi de state şi de guverne, prezenţa celorlalţi din UE, alţi şapte premieri care nu nu conduc ţările membre ale UE, dar îşi doresc să intre în UE şi sunt membrii ai familiei noastre politice, prezenţa a mai mult din jumătate din membrii CE la Bucureşti dovedeşte faptul că România este o ţară puternică, şi o ştim cu toţii, a şaptea ţară din UE dovedeşte faptul că România este bine venită în UE, este un partener de nădejde pe care cel mai puternic partid al UE, PPE tocmai, dacă vreţi, l-a însărcinat să implementeze politici pe care tocmai le-am decis ieri", a conchis Anca Boagiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor