A doua zi a Congresului PPE. Ce se discută azi

Lucrările celui de-al 21-lea Congres al Partidului Popular European (PPE) la Palatul Parlamentului din Bucureşti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
18.10.2012

Congresul Partidului Popular European se va încheia joi, la finalul celei de a doua zile de dezbateri şi alegeri pentru noua conducere. Programul de joi include trei secţiuni, urmate de discursuri ale liderilor PPE şi ale unor şefi de stat sau de guvern din UE. Unul dintre momentele cele mai aşteptate este alegerea celor zece vicepreşedinţi şi a trezorierului formaţiunii popular europene.

Pentru un post de vicepreşedinte candidează senatorul PDL Anca Boagiu, ea fiind una dintre cele cinci femei înscrise pe lista candidaţilor. Alături de Boagiu, mai candidează ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, un fost ministru de externe al Bulgăriei, Rumiana Jeleva, Corien Wortmann-Kool, actualul vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute din Lituania. Printre contracandidaţii lui Boagiu la postul de vicepreşedinte, se numără comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani.

Belgianul Wilfried Martens a fost reales pentru încă un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European, cu 91% dintre voturi, el fiind singurul candidat la funcţia de preşedinte al PPE.

La finalul Congresului, va avea loc votarea rezoluţiilor, a platformei politice, discursurile şefilor de state şi de guverne prezenţi, urmate de o conferinţă de presă şi un prânz găzduit de PDL, după care oaspeţii vor fi conduşi la aeroport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor