Anca Boagiu, noul vicepreşedinte PPE: Scopul nostru a fost acela de a recredibiliza România

Ce-a de-a doua zi a Congresului Partidului Popular European (PPE) din Palatul Parlamentului
Ce-a de-a doua zi a Congresului Partidului Popular European (PPE) din Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

UPDATE 2: Noul vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE) Anca Boagiu, a declarat că scopul organizării Congresului PPE la Bucureşti de către PDL şi UDMR a fost recredibilizarea României"după evenimentele neplăcute care ne-au dus undeva în zona neagră". Totodată senatorul PDL a precizat că este important faptul că mesajul liderilor europeni pentru România a fost unul pozitiv şi că rolul pe care aceştia se aşteapă să-l joace ţara noastră în viitorul apropiat "este fundamental".

"Scopul nostru a fost acela de a recredibiliza România după evenimentele neplăcute care ne-au dus undeva în zona neagră şi de neparteneriat a unuia dintre colegii noştri politicieni din România. Au fost adoptate documentele politice ale partidului care stabilesc care sunt solutiile pe care le vom aplica în viitor pentru a consolida UE. Răspunsul nostru pe scurt a fost mai multă Europa. În egală măsură este foarte important faptul că a fost aleasă o nouă conducere a PPE din care sunt onorată să fac parte ca urmare a alegerilor care au avut loc astăzi. Cred că cel mai important mesaj pe care l-am primit astăzi de la liderii europeni este că România se află în Centrul Europei, iar rolul pe care aceştia îl aşteaptă ca noi să îl jucăm în întărirea construcţiei europene, în perioada următoare, este fundamental", a explicat Anca Boagiu, la scurt timp după ce a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al PPE.

***

UPDATE: Senatorul PDL Anca Boagiu a fost aleasă, joi, în funcţia de vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE) cu 274 de voturi "pentru", în cadrul Congresului PPE ce se desfăşoară la Palatul Parlamentului. Boagiu şi-a depus candidatura pentru unul dintre cele 10 posturi de vicepreşedinte PPE, ea fiind una dintre cele cinci femei înscrise pe lista candidaţilor.

***

Senatorul PDL Anca Boagiu a declarat, pentru The Epoch Times, că are emoţii pentru candidatura sa la unul dintre cele 10 posturi de vicepreşedinte al Partidului Popular European şi a subliniat importanţa pe care această funcţie o are pentru România şi pentru regiune.

"Întotdeauna când intri într-o competitive ai şi emoţii. Este inevitabil, dar din punctul meu de vedere, candidatura în sine este o onoare pe care mi-a făcut-o partidul din care fac parte, girându-mă prin sprijinul pe care mi l-a dat. În egală măsură, este un lucru foarte important pentru regiune şi pentru România să avem pentru prima dată un vicepreşedinte în PPE", a afirmat Anca Boagiu, cu doar câteva minute înainte de începerea alegerilor.

Întrebată ce ar însemna concret această poziţie în cadrul PPE pentru ţara noastră, senatorul PDL a răspuns folosindu-se de tema celui de-al 21 lea Congres al formaţiunii europene: "Mai multă Europa!"

"Este o cursă extrem de importantă, date fiind transformările ce urmează să fie făcute în perioada imediat următoare la nivelul Uniunii Europene şi de aceea răspunsul nostru la provocările economice, financiare şi pe piaţa forţei de muncă ce există în acest moment este mai multă Europa. Mai multă Europa înseamnă o integrare mai rapidă, mai profundă, reguli clare în cheltuirea banilor publici. Înseamnă o bună gestionare a ceea ce înseamnă deficitele bugetare, astfel încât să nu mai avem ţări în care se consumă fără a produce resursa. Vrem o economie socială de piaţă care să acorde şanse egale tuturor atât celor care în mod real au nevoie de asistenţă din partea guvernelor, cât şi celor care produc, pentru ai sprijini pe cei care au nevoie de asistenţă", a explicat Anca Boagiu.

Totodată, Boagiu a precizat că este mulţumită de felul în care s-a desfăşurat Congresul Partidului Popular European până la acest moment şi a evidenţiat importanţa evenimentului pentru ţara noastră.

"Toate obiectivele pe care le-am stabilit au fost atinse, iar prezenţa celor 16 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, plus cei 7 din afară Uniunii Europene, plus Preşedintele Comisiei, Preşedintele Partidului şi a Secretarului General, toate acestea demonstrează că suntem o familie puternică ce-şi doreşte România în centrul Europei şi toate mesajele au fost ieri date în acest spirit", a spus senatorul PDL.

Unul dintre momentele cele mai aşteptate de pe agenda zilei este alegerea celor zece vicepreşedinţi şi a trezorierului formaţiunii PPE.

Alături de Boagiu, mai candidează ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, un fost ministru de externe al Bulgariei, Rumiana Jeleva, Corien Wortmann-Kool, actualul vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute din Lituania. Printre contracandidaţii lui Boagiu la postul de vicepreşedinte, se numără comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne