Anatol Şalaru: Pentru R. Moldova, agresivitatea Rusiei faţă de Ucraina trebuie să fie un semnal de alarmă

Rusia a mizat întotdeauna pe coloana a 5-a, de aceea este absolut necesară blocarea lui Dodon, despre care nu se mai ştie dacă locuieşte în R. Moldova ori este angajat cu jumătate de normă la Kremlin, afirmă liderul PUN.
Anatol Şalaru
Anatol Şalaru (facebook.com)
Ştefan Sârbu
26.11.2018

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN)), Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării, susţine că pentru Republica Moldova agresivitatea Rusiei faţă de Ucraina trebuie să fie un semnal de alarmă, deoarece „dacă ruşii vor trece peste statul vecin, în lipsa oricărei garanţii de securitate externă, vom fi victimă sigură”.

Liderul PUN atenţionează că atacarea navelor ucrainiene de către marina militară rusă nu este doar un act de război la adresa statului ucrainean, dar un atac la adresa lumii euro-atlantice, un nou popas din drumul spre inima Europei al „Rusiei revanşarde şi revizioniste”.

„Indecizia vestului din ultimul deceniu şi jocul egoist al unor puteri europene, în special al Germaniei, au permis Rusiei să atace ordinea mondială postbelică şi dreptul internaţional”, a adăugat preşedintele PUN precizând că ceea ce face Rusia astăzi şi atitudinea tolerantă a vestului seamănă cu un nou München, o împăcare cu un agresor ieşit din zona raţionalităţii, care nu poate aduce nici pe departe pacea şi colaborarea invocată de vestul hipnotizat de „noul Ginghis Han de la Kremlin”.

„Cum Rusia a mizat întotdeauna pe coloana a 5-a, este absolut necesară debarcarea sau măcar blocarea lui Igor Dodon, despre care nici nu mai ştiu dacă locuieşte în Republica Moldova ori s-a angajat cu jumătate de normă la Kremlin. Să sperăm că toleranţa excesivă a vestului nu este un nou pact Ribbentrop-Molotov pentru estul Europei”, a concluzionat Anatol Şalaru.

De menţionat că Ministerul de Externe de la Chişinău şi-a exprimat luni, 26 noiembrie, îngrijorarea în legătură cu tensiunile ruso-ucrainene din Marea Azov şi strâmtoarea Kerci, condamnând „orice fel de acte de agresiune şi provocări care subminează securitatea regională”, totodată reconfirmând sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor