Alte turnee WTA au fost anulate. Când s-ar putea relua sezonul

(Wimbledon/facebook)

Sezonul WTA nu se va relua cu siguranţă pe 13 iulie, alte patru turnee programate pentru iulie fiind anulate din cauza răspândirii virusului Wuhan, provenit din China: Nordea Open în Bastad, Suedia; BRD Bucharest Open în România; Ladies Open Lausanne în Elveţia şi Baltic Open în Jurmala, Letonia.

WTA a declarat într-un comunicat:

Regretăm că aceasta este situaţia. Experţii din domeniul sănătăţii vor stabili momentul în care există siguranţă pentru a se desfăşura din nou competiţiile WTA. Continuăm să monitorizăm situaţia îndeaproape şi sperăm să revenim pe teren cât mai curând posibil.
Ar fi posibil să se desfăşoare turneele Palermo Ladies Open în Italia şi Liqui Moly Open Karlsruhe în Germania, iniţial programate în a doua jumătate a lunii iulie, dar decizia finală va fi luată în iunie.

La fiecare câteva săptămâni, WTA extinde lista turneelor suspendate, dar întreaga comunitate de tenis ştie că există şanse mici pentru tenis în sezonul 2020. Cupa Rogers din August nu se va jucată în mod sigur, US Open şi French Open încă au mari speranţe de a continua să aibă loc într-o anumită variantă, însă chiar şi Australian Open din 2021 îşi exprimă îngrijorarea că Grand Slam din Melbourne nu s-ar putea desfăşura ca de obicei.