Alt scandal sexual zguduie Marea Britanie: episcop al Bisericii Anglicane recunoaşte

Peter Ball împreună cu Prinţul Charles în 1992
Peter Ball împreună cu Prinţul Charles în 1992 (SWNS)
Andrei Popescu
09.09.2015

Un alt scandal sexual a zguduit Marea Britanie după ce un fost episcop al Bisericii Anglicane a pledat vinovat în faţa unor acuzaţii privind comiterea de abuzuri sexuale.

Peter Ball, fost episcop al Lewes şi Gloucester, a recunoscut că a abuzat sexual 18 tineri, la câteva decenii după acuzaţiile lansate iniţial de victimele sale.

Conform rapoartelor media, Ball, în vârstă de 83 de ani, a pledat vinovat pentru două capete de agresiune sexuală împotriva a doi tineri şi pentru o acuzaţie privind comportamentul greşit într-o funcţie publică, care se referă la abuzarea sexuală a 16 tineri pe o perioadă de 15 ani între 1977 şi 1992.

Fostul episcop are relaţii strânse cu Prinţul Charles, pe care l-a descris în trecut ca un “prieten loial”.

Marea Britanie a fost martoră la o creştere a numărului de cazuri de molestare a copiilor şi a cazurilor de abuzuri sexuale, unele mergând până în anii 1950, 1960 sau 1970 şi implicând biserici, personalităţi media şi politicieni.

La începutul anului, Biserica Metodistă a emis o scuză publică după ce o anchetă independentă a descoperit aproximativ 2.000 de cazuri de abuzuri sexuale comise în cadrul instituţiei, în anii 1950.

În luna iulie, judecătorul neozeelandez Lowell Goddard a deschis în mod oficial o anchetă independentă privind abuzurile sexuale împotriva copiilor în Marea Britanie şi Ţara Galilor.

Între timp, luna trecută o comisie care anchetează abuzurile sexuale în interiorul Bisericii Romano-Catolice în Scoţia a cerut acesteia să emită o scuză publică pentru scandalul generat de abuzurile sexuale comise în cadrul bisericii.

“Trebuie adresată o scuză, [dar] într-un mod care este de necontestat şi fără echivoc”, a susţinut comisia în raportul său.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor