Dominique Strauss-Kahn scapă de condamnare pentru orgiile "animalice"

Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, raspunzand unor intrebari in timpul interviului cu jurnalistul francez Claire Chazal pe postul TF1 (FRANCOIS GUILLOT / AFP / Getty Images)
Andrei Popescu
12.06.2015

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost declarat nevinovat de acuzaţia de proxenetism agravat, conform hotărârii unui tribunal francez.

Un judecător din Lille l-a descris pe Strauss-Khan, ca libertin şi “client” însă nu proxenet.

Procurorii au cerut ca fostul politician de stânga, lider al Partidului Socialist, să nu fie condamnat de ofensele aduse legii în hotelul Carlton din Lille.

Cazurile impotriva celor alţi 13 acuzaţi, centrate pe incidentele petrecute în Hotelul Carlton din Lille ar fi fost deasemenea cam şubrede, a motivat tribunalul.

În acelaşi dosar Francis Hennion, fost director la Carlton, a primit o sentinţă de opt luni cu suspendare şi o amendă de 10 mii de euro, iar René Kojfer, un fost director de PR al hotelului, a primit 1 an cu suspendare.

Prieteni de-ai lui Dominique Strauss Kahn acuzaţi în acelaşi dosar, au fost şi ei achitaţi.

Singurul bărbat pentru care procurorii au cerut condamnare, proprietarul unui bordel, cunoscut sub numele de Dodo, a fost şi el achitat.

DSK a declarat tribunalului că avea nevoie de „şedinţe recreaţionale” din cauza stresului create de faptul că “salva lumea” de la crahuri financiare şi că nu era conştient că femeile erau prostituate.

Verdictul de azi a încheiat un proces care trenează de patru ani, apărut după ce fostul director al FMI a fost acuzat de abuz sexual şi purtare indecentă pentru un incident petrecut într-un hotel din New York în 2001. Cazul a fost până la urmă soluţionat în afara curţii.

Strauss-Kahn şi peste alţi zece acuzaţi – inclusiv manageri de hotel, organizau orgii în Paris, Washington şi regiunea Bruxelles-ului între 2008 şi 2011 pe vremea când DSK era director al FMI şi însurat.

DSK a declarat tribunalului că avea nevoie de „şedinţe recreaţionale” din cauza stresului create de faptul că “salva lumea” de la crahuri financiare şi că nu era conştient că femeile erau prostituate.

Cu toate acestea, conform mărturiilor prostituatelor, unele scene erau “animalice”. Conform unor mărturii emoţionale ale unora dintre prostituatele implicate, practicile lui DSK erau uneori brutale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor