Alexei Tulbure: Eduard Harunjen nu pleacă din funcţie împiedicând începerea curăţării R. Moldova de criminali

Procuratura Generală a avut rolul cel mai important în capturarea statului fiind inactivă în cercetarea celor mai grave fapte comise vreodată în R. Moldova. Harunjen nu pleacă deoarece distruge probele în acest sens, afirmă avocatul Eduard Digore.
Alexei Tulbure, comentator politic
Alexei Tulbure, comentator politic (The Epoch Times România)

Fostul ambasador al Republicii Moldova la ONU şi la Consiliul Europei, Alexei Tulbure susţine că din cauza sabotării de către Eduard Harunjen a cererii legale de a pleca, noile autorităţi de la Chişinău întârzie să înceapă procesul de curăţare a statului de criminali. „Îngrădirea înfăptuirii justiţiei, dle Procuror General, e crimă!”

Expertul menţionează că Eduard Harunjen pur şi simplu se ţine de post, amânându-şi (întinzându-şi ”sfârşitul infam”). El îi ţine pe toţi cetăţenii R. Moldova în stare de captivitate. „Instituţiile statului sunt bucşite de oameni certaţi cu legea, care nu doresc să apară în faţa justiţiei, nu doresc revenirea R. Moldova la normalitate.”

„Dle Harunjen, indiferent de ce v-a spus şi cât v-a plătit Plahotniuc, zilele dumneavoastră în fruntea procuraturii sunt numărate. E una să pleci de bună voie şi e alta să fii aruncat din funcţie ca un câine, urât şi detestat de toţi. Aruncat conform Legii. Plecaţi! Nu vă agravaţi situaţia”, a conchis Alexei Tulbure.

Avocatul Eduard Digore a ţinut să noteze în context că Procuratura Generală a avut rolul cel mai important în capturarea întregului stat, a admis comiterea celor mai grave fapte, de pedepsire a oamenilor nevinovaţi, dar incomozi, totodată fiind inactivă privind cercetarea celor mai grave fapte comise vreodată în R. Moldova.

Avocatul a ţinut să atenţioneze că Harunjen împreună cu alţi colegi şi prieteni au nevoie de timp „pentru înlăturarea probelor care ar putea fi folosite împotriva intereselor persoanelor implicate în capturarea Procuraturii Generale. Trebuie să plecaţi aşa încât istoria acestei Ţări să nu mai cunoască astfel de nimicuri. Luaţi-i şi pe şefii de la Anticorupţie şi PCCOCS, nu uitaţi!”

Reprezentanţi ai societăţii civile de la Chişinău, politicieni şi experţi au cerut demisia lui Eduard Harunjen învinuindu-l că ar fi răspuns comenzilor guvernării PD, acesta însă refuză să o facă menţionând că nu are nicio frustrare privind activitatea sa. „Noua guvernare este interesată să ţină sub control organele procuraturii.”