Maia Sandu: Procurorul General, Eduard Harunjen să demisioneze

Procurorul General Harunjen a coordonat toate acţiunile de poliţie politică în stilul KGB-ul sovietic. Guvernarea legitim aleasă şi susţinută de popor nu va mai permite ca bandiţii să conducă treburile în R. Moldova, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, copreşedinte a blocului ACUM
Maia Sandu, copreşedinte a blocului ACUM (parlament.md)

În contextul investigaţiei RISE Moldova despre campania autorităţilor democrate de interceptare şi filare a opozanţilor, Prim-ministra Maia Sandu i-a cerut, vineri, 14 iunie, Procurorului General Eduard Harunjen să demisioneze. „În locul lui, prin concurs, va fi angajat un procuror independent care se va ocupa de aplicarea legii faţă de toţi corupţii şi călăii acestui regim.”

„Nu există nicio îndoială că în Republica Moldova, de mulţi ani, s-a instaurat un regim oligarhic care foloseşte metode banditeşti pentru a intimida şi şantaja oamenii care i se opun. R. Moldova a fost recunoscută drept stat capturat chiar de către Parlamentul European încă în 2018. Adevărul este mai grav decât ne-am imaginat”, susţine preşedinta PAS.

Parlamentara menţionează că investigaţia jurnaliştilor de la RISE Moldova arată doar o mică parte a fărădelegilor cu care s-au ocupat procurorii lui Plahotniuc din 2016 până în prezent - interceptări telefonice ilegale, camere video băgate în casele colegilor săi, interceptarea discuţiilor cu membrii familiei. Şi asta doar pe motiv că oamenii au vrut să protesteze împotriva abuzurilor regimului.

„Tot astăzi, Procurorul General Harunjen a somat procurorii din ţară să semneze un demers către Asociaţia Internaţională a Procurorilor şi Comisia de la Veneţia în care se afirmă că s-ar încerca "reîntoarcerea Procuraturii sub influenţa şi controlul politicului".

Adică cel care a coordonat toate acţiunile de poliţie politică în stilul KGB-ul sovietic se plânge că s-ar încerca aducerea instituţiei sub control politic. Se vede că Harunjen a pierdut orice legătură cu realitatea”, a adăugat Maia Sandu concluzionând că guvernarea legitim aleasă şi susţinută de popor nu va mai permite ca bandiţii să conducă treburile ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe