Alexandru Slusari: Ziua Independenţei Moldovei „pe calea spre Europa" sub şlagăre ruseşti

Dacă în prima jumătate a zilei de 27 august, pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău au cântat artişti din Moldova şi România, atunci spre seară, în program au fost incluşi şi câţiva din Rusia. Slusari consideră că acesta a fost un exemplu ilustrativ de stat consolidat marca Plahotniuc.
Ziua Independenţei R. Moldova. PMAN
Ziua Independenţei R. Moldova. PMAN (facebook.com)

Modul cum a fost organizată duminică, 27 august, sărbătoarea „Ziua Independenţei” denotă foarte elocvent atitudinea reală a coordonatorului faţă de Republica Moldova şi parcursul european al acesteia, consideră vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„În prima jumătate a zilei au cântat şi au dansat artiştii din Moldova. În Piaţa Marii Adunări Naţionale au asistat mai puţini spectatori decât artişti. Cetăţenii au ignorat ceremonia oficială cu participarea reprezentanţilor guvernării şi discursurile ipocrite ale acestora despre "vectorul european ireversibil al Moldovei". A fost demonstrat un rating real al lui Plahotniuc atunci când nu se aplică metoda aducerii forţate a oamenilor”, a scris Slusari pe contul său de Facebook, făcând referire la faptul că în paralel cu evenimentele oficiale, dansurile şi muzica din PMAN, câteva zeci de persoane la iniţiativa Uniunii Pensionarilor au protestat în scuarul Parlamentului împotriva guvernării.

Amintim că după artiştii moldoveni, seara au cântat câteva vedete din Federaţia Rusă, Polina Gagarina, Nikolai Baskov şi Dimitri Malikov, însă spre marea mirare a tuturor, prestaţia acestora nu a fost menţionată în programul oficial al Ministerului Culturii, fiind chiar ţinută în secret sub pretext de surpriză. În context, politicianul s-a întrebat retoric „la cineva apare ceva asocieri între aceşti artişti şi Independenţa Republicii Moldova?

„Apropo, Nicolai Baskov are interdicţie pentru întrarea în Ucraina după ce dânsul a susţinut anexarea Crimeei. Aceeaşi interdicţie se aplică şi pentru Jasmin, care ieri a defilat şi a cântat toată ziua alături de soţul ei Ilan Sor, un penal, protejat de această guvernare. În privinţa Polinei Gagarin autorităţile Ucrainei în prezent examinează oportunitatea introducerii interdicţiei de vizitare a Ucrainei. Dar nu i-am văzut nici pe Cosovan, nici pe Bagas cu gaşca lor, protestând în centrul Chişinăului sau măcar în Orhei. Pahanul nu le-a permis ieri lupta cu forţele imperialiste”, a mai specificat Slusari.

Astfel, vicepreşedintele Platformei DA, a ironizat aşa-zisa sărbătoare de „Ziua Independenţei Moldovei „pe calea spre Europa" sub şlagăre ruseşti”. „Nu ştiu dacă există un exemplu mai ilustrativ al rezultatelor "consolidării statului moldovenesc şi integrării europene a Moldovei" marca Plahotniuc”, a conchis Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe