Expert din Moldova: Independenţa nu înseamnă concerte plătite din off-shore-uri

De Ziua Independenţei, în R. Moldova s-a dat o competiţie acerbă între autorităţi în a demonstra cine-i mai dependent, loial, docil şi fidel unui trecut care se vrea împachetat ca viitor, afirmă expertul Veaceslav Negruţă.
Ziua Independenţei R. Moldova
Ziua Independenţei R. Moldova (facebook.com)

Artiştii din Federaţia Rusă - Polina Gagarina, Nikolay Baskov şi Dimitri Malikov - au evoluat în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) de la Chişinău cu ocazia celor 26 de ani de independenţă a Republicii Moldova. Prestaţia acestora nu a fost menţionată în programul oficial al autorităţilor făcut public de către Ministerul Culturii, ceea ce a stârnit un val de reacţii negative din partea unor internauţi.

Astfel, jurnalistul Vitalie Călugăreanu punctează că informaţia despre prestaţia artiştilor ruşi ar fi fost ţinută în secret sub pretext de surpriză. ”De fapt, i-au ţinut ascunşi ca să nu fugă de la concert tinerii cu viziuni pro-UE... Acum, că tot sunt acolo, se lasă prelucraţi (pe creier) un pic cu ajutorul sponsorului Edelweiss (fundaţia de caritate a lui Vlad Plahotniuc n.r.) care i-a adus. Atragem tinerii cu Holograf şi Smaily şi după asta îi prelucrăm cu nişte mizerie rusească.”

În context, activistul civic Ghenadie Brega scrie pe contul său de Facebook că independenţa R. Moldova este violată zi de zi de cele 100 de canale TV ruseşti nocive, plus armata a 14-a şi demnitarii corupţi.

Internautul Dumitru Marian susţine că foarte curând, Ziua Independenţei în PMAN o să fie un fel de Cenaclu. Holograf, Baskov, Gagarina, Edelweiss şi guvernul. ”Tristă sărbătoare, tristă ţară. Independentă? Discutabil.”

Fostul ministru al Finanţelor şi în prezent expert la Transparency International Moldova, Veaceslav Negruţă, notează că de Ziua Independenţei în R. Moldova s-a dat o competiţie acerbă între autorităţi în a demonstra cine-i mai dependent, loial, docil şi fidel unui trecut care se vrea împachetat ca viitor. ”Cu artilerie grea propagandistică ”aterizată” în pieţele centrale din Chişinău, Bălţi, Orhei, ... sub "înalte patronaje" şi cu fundaţiile lor în rol de plătitori pentru propagarea dependenţei. Aşa-i "independenţa" dependenţilor. Independenţa înseamnă mult mai mult decât concerte plătite din off-shore-uri!”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe