Alexandr Slusari: În bugetul R. Moldova nu există bani pentru îndeplinirea pomenilor electorale ale lui Plahotniuc

La 2 ianuarie, autorităţile R. Moldova au împrumutat de la bănci peste 470 milioane lei sau de 2,5 ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut, afirmă Alexandr Slusari.
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA (Captură Foto / privesc.eu)

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari susţine că Ministerul Finanţelor nu poate executa noua lege privind salarizarea în sectorul bugetar deoarece în bugetul public naţional nu există bani pentru îndeplinirea pomenilor electorale ale lui Plahotniuc.

Acesta menţionează că pentru a rezista până la alegerile din februarie statul va împrumuta miliarde de lei de la bănci, majorând semnificativ datoria internă. „Politica de stat a regimului - îndatorarea şi împovărarea poporului.”

„Deja la 2 ianuarie au fost împrumutate peste 470 milioane lei sau de 2,5 ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Plus toate autorităţile abilitate au primit indicaţii de a încasa pentru perioada imediat următoare sume maxime de amenzi de la agenţi economici şi populaţie”, a adăugat Alexandr Slusari.

De menţionat că Ministerul Finanţelor de la Chişinău a mai recomandat ca din 1 ianuarie 2019 să fie suspendată acordarea premiilor din economiile bugetare şi a tichetelor de masă pentru sectorul bugetar. Motivul ar fi legislaţia imperfectă adoptată în grabă de majoritatea parlamentară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe