Vitalie Călugăreanu: În R. Moldova, oficiile poştale împart pensionarilor cadouri băneşti de la PD

Tare-i bine când PD are Poşta sa, întreţinută din banii cetăţenilor RM, afirmă ironic Vitalie Călugăreanu, iar Alexandr Slusari susţine că banii primiţi înainte de alegeri sunt din contul indexării pensiilor pentru 2019.
Plicul în care pensionarii îşi primesc de la oficiile poştale cei 600 lei oferiţi de Guvernul R. Moldova
Plicul în care pensionarii îşi primesc de la oficiile poştale cei 600 lei oferiţi de Guvernul R. Moldova (facebook.com/V. Călugăreanu)

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu constată că oficiile poştale din Republica Moldova împart cadouri de la Partidul Democrat: 600 de lei şi câte o felicitare cu fulg în română şi rusă de la Vlad Plahotniuc. „Operaţiunea Plicul.”

„Tare-i bine când ai Poşta ta, întreţinută din banii cetăţenilor. Şi în general, tare-i bine să faci surprize cetăţenilor înainte de alegeri”, notează jurnalistul.

Guvernul moldovean a oferit de sărbători câte 600 de lei pentru toţi pensionarii care au pensii mai mici de 2000 de lei. 540 de mii de cetăţeni deja ar fi primit acest ajutor. Alte peste 60 mii de persoane care au alocaţii sociale sub 2000 de lei urmează să primească în săptămânile următoare un ajutor de 600 de lei cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

În context, vicepreşedintele Platformei DA Alexandr Slusari a ţinut să atenţioneze că „regimul” face piar ieftin, aruncând sărmanilor pensionari, jecmăniţi de această guvernare, nişte fărâmituri.

„Însă, puterea minciunoasă nu spune acum bătrânilor că această acţiune manipulatorie electorală se face din contul indexării pensiilor din aprilie anul viitor. Da, stimaţi pensionari, după modificările din legislaţie privind sistemul de pensii, Guvernul nu este obligat să indexeze pensiile, dacă inflaţia nu depăşeşte 2 %”, a precizat Alexandr Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe