Adevărata faţă a Rusiei? Biroul din Moscova al Amnesty Internaţional, confiscat de autorităţi

Uşa la intrarea în biroul Amnesty International din Moscova este sigilată de autorităţile ruse, 2 noiembrie 2016.
Uşa la intrarea în biroul Amnesty International din Moscova este sigilată de autorităţile ruse, 2 noiembrie 2016. (Captură Foto)

Într-o nouă lovitură dată de Rusia organizaţiilor pentru drepturile omului, biroul din Moscova al Amnesty Internaţional a fost închis de autorităţile oraşului.

Electricitatea la intrarea în clădire a fost tăiată şi a fost instalată o nouă yală la uşa biroului, a declarat miercuri Alexander Artemex, manager media al Amnesty Internaţional pentru Europa şi Asia Centrală, într-un interviu cu Dozhd TV.

Un anunţ lipit pe uşă a susţinut că biroul este acum proprietatea oraşului. Amnesty nu a primit în avans niciun fel de avertizare cu privire la închiderea biroului său.

Organizaţia internaţională pentru drepturile omului a închiriat biroul într-o vilă din secolul al 19-lea pentru o perioadă de 20 de ani.

Departamentul din Moscova pentru administrarea proprietăţilor nu a comentat încă situaţia.

Cu o zi înaintea confiscării biroului, Amnesty Internaţional a cerut autorităţilor ruse să investigheze acuzaţiile formulate de Ildar Dadin, un dizident care îşi ispăşeşte sentinţa într-o colonie penală, acesta afirmând că a fost torturat în mod sistematic de personalul închisorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe