Actorul australian Hugh Jackman dezvăluie: „Am cancer”

Actorul Hugh Jackman
Actorul Hugh Jackman (Gareth Cattermole / Getty Images)

Actorul australian Hugh Jackman a dezvăluit că a fost supus unui tratament pentru cancer de piele, publicând o fotografie pe Instagram cu un plasture vizibil pe nas. Starul de filme de acţiune, nominalizat la Oscar pentru rolul lui Jean Valjean în musicalul Les Miserables (Mizerabilii), i-a sfătuit pe toţi follower-ii săi să verifice imediat semne suspecte pe piele şi să folosească creme de protecţie solară.

''Deb m-a forţat să verific semnul de pe nas'' a scris pe contul său de Twitter, referindu-se la soţia sa, Deborra-Lee Furness. ''Şi avea dreptate! Am avut un carcinom bazocelular, nu fiţi nesăbuiţi ca mine'', a adăugat el.

Actorul nu povesteşte însă când i-a fost diagnosticat cancerul şi când a primit tratamentul şi nici în ce stadiu de tratament este. Carcinomul bazocelular este cea mai comună formă de cancer de piele, cu aproape 300.000 de cazuri diagnosticate în fiecare an numai în Australia.

Se dezvoltă de obicei pe pielea expusă la soare, cum ar fi capul, gâtul şi mâinile, dar este deosebit de comun pe faţă şi pe nas. Persoanele care folosesc paturile de bronzat sunt expuse unui risc mai mare. Deşi această afecţiune pune rareori viaţa în pericol, poate provoca daune grave dacă nu este tratată la timp.

Jackman este cel mai bine cunoscut în rolul personajului Wolverine, super-eroul nemuritor din seria filmelor X-Men, bazată pe echipa fictivă cu acelaşi nume din revistele de benzi desenate Marvel. Cel mai recent, actorul a jucat alături de Jake Gyllenhaal în thrillerul Prisoners de Denis Villeneuve.