Naţional Esquire: Angelina Jolie ar mai avea doar trei ani de trăit

Angelina Jolie în cadrul unei reuniuni în oraşul irakian nordic Arbil, la 16 septembrie 2012.
Angelina Jolie în cadrul unei reuniuni în oraşul irakian nordic Arbil, la 16 septembrie 2012. (Safin Hamed / AFP / GettyImages)

Din cauza unei gene purtătoare de cancer pe care actriţa a descoperit-o la începutul acestui an, actriţa a suferit o dublă mastectomie dar refuză să facă ultima intervenţie chirurgicală presupus salvatoare.

Într-un editorial publicat de New York Times din luna mai Jolie spune că "am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă”. După această procedură complexă, care a durat trei luni, riscul de a dezvolta cancer mamar a scăzut la 5%.

Jurnaliştii americani sunt de părere că motivul pentru care actriţa îşi riscă viaţa este dorinţa de a face copii. ”Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era".

Jolie nu vrea să îşi să facă operaţia de extragere a uterului până nu devine din nou mamă. Conform doctorilor, riscul de a avea cancer ovarian va scădea odată cu acestă intervenţie.

La ultima operaţie din luna mai, actriţa a fost susţinută de întreaga familie în timpul procedurilor suferite: "Sunt norocoasă că am un partener de viaţă, Brad Pitt, care mă iubeşte şi mă sprijină. Deci, oricine are o soţie sau o iubită care trece prin aşa ceva, să ştiţi că sunteţi o parte importantă a acestui proces de tranziţie. Brad a fost la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratată, tot timpul cât au durat operaţiile. Am reuşit să găsim momente în care să râdem împreună. Ştiam că acesta este cel mai bun lucru pe care putem să-l facem pentru familia noastră şi că ne va apropia mai mult. Şi aşa s-a întâmplat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe