Angelina Jolie, 'Oscar de onoare' pentru acţiunile ei umanitare

Actriţa Angelina Jolie
Actriţa Angelina Jolie (Pascal Le Segretain / Getty Images For Paramount)

Actriţei americane Angelina Jolie i s-a decernat sâmbătă un aşa-zis 'Oscar de onoare' pentru activitatea sa umanitară, cu prilejul celei de-a 5-a ceremonii a Governors Awards la Hollywood. La ceremonie a mai fost distins costumierul italian Pietro Tosi şi comedianţii Angela Lansbury şi Steve Martin, anunţă France Presse, conform agerpres.

Angelina Jolie, în vârstă de 38 de ani, a primit 'Jean Hersholt Humanitarian Award', care este identic cu un Oscar 'clasic', în faţa unei distinse audienţe formate din numeroase staruri, printre care Tom Hanks, Jake Gyllenhaal, Diane Keaton, Emma Thompson, Harrison Ford, Amy Adams, Matthew McConaughey sau George Lucas.

Fiind pasionată de acţiunile umanitare, actriţa deţine din 2012 funcţia de trimis special al Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, participând la peste 40 de misiuni în lume. Regizorului George Lucas, părintele francizei 'Războiul Stelelor', i-a oferit trofeul după un discurs de omagiere dedicat actriţei Gena Rowlands.

'Atunci când am început să călătoresc am înţeles responsabilitatea pe care o aveam faţă de ceilalţi', a precizat Jolie în faţa celor 600 de invitaţi ai Board of Governors ai Academy of Motion Pictures Arts and Sciences. 'Când m-am întâlnit cu diverşi supravieţuitori de război, ai unor perioade de foamete sau ai unor violuri, am înţeles că aceea era viaţa majorităţii oamenilor de pe acest Pământ şi am realizat şansa pe care o am eu pentru că am ce să mănânc, am un acoperiş deasupra capului şi norocul de a avea o familie sănătoasă', a susţinut Angelina Joli.

Angajamentul umanitar al Angelinei Joli a început în anul 2000, când, aflată în timpul filmărilor la "Tomb Raider, în Cambodgia, Angelina Jolie a adoptat primul copil, pe Maddox.

Cu ocazia Zilei mondiale a refugiatulu, vedeta de la Hollywood aflată în Iordania în calitatea sa de emisar special al Agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţi, a spus : 'Fac apel la liderii lumii: vă rog, lăsaţi-vă divergenţele deoparte şi uniţi-vă pentru a pune capăt violenţei şi a face astfel ca diplomaţia să reuşească'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură