Accident feroviar soldat cu 9 morţi în landul german Bavaria. Cauze necunoscute

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal marţi în apropierea oraşului bavarez Bad Aibling. Conform Poliţiei, cel puţin 9 persoane şi-au pierdut viaţa, alte peste 50 fiind grav rănite.
Pompieri şi doctori se află la locul ciocnirii a două trenuri în apropiere de Bad Aibling, sudul Germaniei, 9 februarie 2016.
Pompieri şi doctori se află la locul ciocnirii a două trenuri în apropiere de Bad Aibling, sudul Germaniei, 9 februarie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
09.02.2016

Accidentul a avut loc marţi dimineaţa în jurul orei locale 6:48 a.m., la aproximativ 60 km sud-est de München. Un tren a deraiat în urma coliziunii şi câteva vagoane s-au răsturnat.

Postul de televiziune bavarez Bayerischer Rundfunk a citat un purtător de cuvânt al Poliţiei afirmând că cele două trenuri s-au ciocnit la o viteză redusă.

Într-o altă declaraţie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei bavareze Jürgen Thalmann a afirmat că 8 persoane şi-au pierdut viaţa în accident, deşi acest număr a crescut ulterior la 9. În acelaşi timp, peste 150 de persoane au fost rănite, dintre care aproximativ 50 se află în stare gravă.

Ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann a declarat marţi din Nuremberg că situaţia este “groaznică”.

“Acesta este unul dintre cele mai mari accidente feroviare din ultimii ani din Germania, în special pentru cei din Bavaria”, a menţionat el.

Din cauza locaţiei dificil de accesat a accidentului, au fost folosite ambarcaţiuni şi elicoptere pentru a transporta o mare parte dintre răniţi peste râul Mangfall, înainte de a fi duşi la spitale cu ambulanţele, arată Deutsche Welle.

Directorul executiv al Serviciul Feroviar Superior Bavarez, Bernd Rosenbusch, a declarat că accidentul a produs un ''şoc imens''. “Facem tot ce putem pentru a ajuta pasagerii, rudele lor şi personalul”, a adăugat acesta.

Cauza coliziunii nu a fost imediat clară.

“Încă ne aflăm în mijlocul operaţiunilor de salvare şi este prea devreme să discutăm despre posibilele cauze ale acestui accident”, a declarat Stefan Brandl, purtător de cuvânt al Poliţiei Federale germane.

Trenurile aparţin companiei de transport regional Meridian, care fac parte din grupul Transdev, în timp ce compania de stat Deutsche Bahn este responsabilă pentru căile ferate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor