A fost creată o „Super-miere” cu efecte curative miraculoase

Mierea este un remediu natural împotriva alergiilor.
Mierea este un remediu natural împotriva alergiilor. (Captură Foto)

Cercetătorii au creat o "super-miere" cu ajutorul bioingineriei care se dovedeşte a avea efecte curative mult mai puternice decât oricare altă miere din lume, scrie Daily Mail.

Cunoscută sub numele de "Surgihoney" noua miere pare să ofere beneficii unice pentru sănătate şi ar putea revoluţiona tratamentul plăgilor infectate. Studiile au indicat că este extrem de eficientă împotriva bacteriei MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) şi a altor bacterii rezistente la antibiotice. Surgihoney a fost folosită şi pentru a ajuta la vindecarea rănilor soldaţilor în Afganistan, precum şi în tratamentul ulcerelor şi chiar a acneei.

"Am efectuat numeroase teste de laborator şi am comparat-o cu mierea din întreaga lume", a declarat Dr. Matthew Dryden, microbiolog consultant la Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust.

"Am descoperit că Surgihoney este mai bună pentru tratarea fiecare tip de bacterie. Rezultatele au fost uimitoare", a continuat acesta.

Surgihoney a fost testată de peste un an în spitalele din Hampshire pe copii, mame care au născut de scurt timp, pacienţii bolnavi de cancer şi persoane în vârstă şi rezultatele au fost excepţionale.

Răni şi ulcere, inclusiv cele infectate cu bacteria MRSA, au fost vindecate în câteva zile, în timp ce numărul femeilor care au suferit infecţii după naştere prin cezariană s-a înjumătăţit.

Super-mierea a vindecat, de asemenea, şi rănile soldaţilor care s-au întors din Afganistan şi a fost utilizată pentru a trata acneea şi a proteja pielea pacienţilor bolnavi de cancer care făceau chimioterapie.

"Aceasta va revoluţiona îngrijirea plăgilor în jurul lumii", a declarat Dr. Matthew Dryden.

Mierea a fost folosită pentru puterile sale de vindecare de mii de ani, deşi medicii favorizează penicilina şi antibioticele. Cu toate acestea, Surgihoney şi-a dovedit abilităţile de a ucide bacterii, paraziţi şi infecţii fungice, încurajând în acelaşi timp vindecarea rănilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură