15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit

.
. (pixabay.com)

Scriitoarea Luminiţa Saviuc, prin lucrările şi conferinţele sale, încearcă să ne reamintească mai multe lucruri ce ţin de comportament, conduită cât şi de modul de a accepta anumite lucruri cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi. Ne legăm de lucruri ce ne cauzează multă durere, stres şi suferinţă. Pentru a ne permite să fim noi înşine, liberi de stres şi fericiţi, trebuie să le lăsăm să dispară, dar noi ne legăm de ele şi le ţinem strâns. Trebuie să încercăm să ne schimbăm şi să renunţăm la toate lucrurile care ne ţin încătuşaţi, iar când venim în contact cu ceilalţi să dăm dovadă de bunătate şi răbdare.

Renunţă la nevoia de a avea întotdeauna dreptate

Sunt mulţi cei care nu pot suporta ideea de a greşi şi îşi doresc să aibă întotdeauna dreptate, chiar cu riscul de a încheia relaţii minunate sau cauzându-şi mult stres lor înşişi şi ceilorlalţi. Efectiv, nu merită. De fiecare dată când simţi nevoia "urgentă" de a avea o discuţie despre cine are dreptate şi cine s-a înşelat, pune-ţi întrebarea: prefer să am dreptate sau prefer să fiu o persoană binevoitoare? Ce câştig? Este egoul tău aşa de mare încât nu poţi renunţa?

Renunţă la nevoia de a controla

Fii dispus să renunţi la nevoia de a controla tot ce vine spre tine, sau spre ceilalţi: situaţii, evenimente, persoane etc. Pot fi persoane dragi, colegi de muncă sau pur şi simplu, persoane întâlnite pe stradă. Permite tuturor lucrurilor şi persoanelor să fie exact aşa cum sunt şi vei vedea cât de bine te vei simţi. Renunţând, lucrurile se întâmplă de la sine.

Renunţă la culpabilitate

Renunţă la nevoia de a-i învinovăţi pe ceilalţi pentru ce ai sau nu ai, pentru ceea ce simţi sau nu simţi. Nu-ţi irosi calităţile, nu renunţa la puterea ta şi încearcă să-ţi asumi responsabilitatea pentru viaţa ta.

Renunţă la dialogul interior negativ

Câţi nu îşi fac rău datorită mentalităţii negative, contaminate şi repetitive... Nu crede tot ce îţi trece prin minte dacă este de natură negativă şi auto-distructivă. Poţi fi mult mai bun.

Renunţă la credinţele care te limitează

Abandonează convingerile tale despre ceea ce poţi sau nu poţi face, despre ceea ce e posibil sau imposibil. Începând de acum, nu vei mai permite credinţelor tale să te limiteze şi să te ţină captiv. Deschide-ţi aripile si zboară! "O convingere nu este o idee deţinută de minte, este o idee care reţine mintea", spunea Elly Roselle.

Renunţă la a te plânge

Renunţă la nevoia constantă de a te plânge de toate lucrurile, persoane, situaţii sau evenimente, întâmplări ce te fac nefericit, trist şi deprimat. Aminteşte-ţi că nimeni nu te poate face nefericit, nicio situaţie nu te poate face să te simţi trist, decât dacă tu îi permiţi. Nu situaţia care declanşează acele sentimente este de vină, ci modul în care alegi să o priveşti. Niciodată nu subestima puterea gândirii pozitive.

Abandonează luxul de a critica

Renunţă la nevoia a critica lucruri, evenimente sau persoane care sunt diferite de tine. Suntem toţi diferiţi, dar totuşi toţi suntem la fel. Toţi dorim să fim fericiţi, să iubim, să fim iubiţi şi să fim înţeleşi.

Renunţă la nevoia de a-i impresiona pe ceilalţi

Nu mai încerca atât de mult să fii ceea ce nu eşti, doar pentru ca ceilalţi să te accepte. Nu funcţionează în felul acesta. În momentul în care renunţi şi nu mai încerci atât de tare să fii ceea ce nu eşti, în clipa în care îţi scoţi toate măştile, în momentul în care te accepţi cu adevărat pe tine însuţi, vei descoperi că oamenii se vor simţi atraşi de tine fără să depui niciun efort pentru acest lucru.

Abandonează rezistenţa la schimbare

Schimbarea este bună, te ajută să mergi de la A la B. Schimbarea te ajută să faci îmbunătăţiri în viaţa ta, cât şi în viaţa celor din jurul tău. Nu te opune, mergi pe drumul tău şi acceptă schimbarea. ”Urmează-ţi fericirea şi universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri ”(Joseph Campbell).

Renunţă la etichetări

Nu mai eticheta lucruri, persoane sau evenimente pe care nu le înţelegi şi care ţi se par ciudate sau diferite, şi încearcă puţin câte puţin să-ţi deschizi mintea: mintea funcţionează doar atunci când este deschisă. ”Forma cea mai înaltă de ignoranţă este atunci când respingi ceva despre care nu ştii nimic” (Wayne Dyer).

Renunţă la temerile tale

Frica este doar o iluzie, nu există, tu ai creat-o. Totul este în mintea ta. Corectează interiorul şi exteriorul va fi exact aşa cum trebuie. "Singurul lucru de care trebuie să ne fie teamă este frica însăşi”(Franklein D. Roosevelt).

Abandonează scuzele

Împachetează scuzele şi spune-le că sunt concediate, aruncă-le. Nu mai ai nevoie de ele. De multe ori ne limităm în ceea ce facem din cauza numeroaselor justificări pe care le folosim. În loc să creştem, să lucrăm pentru elevarea vieţii şi a spiritului nostru, rămânem blocaţi, minţindu-ne singuri, utilizând tot felul de scuze, care, în 99,9% din cazuri, nici nu sunt reale.

Abandonează trecutul

Se ştie, este foarte dificil. Mai ales atunci când trecutul pare mult mai bun decât prezentul iar viitorul pare înfricoşător, însă gândeşte-te că momentul prezent este tot ceea ce ai şi tot ce vei avea vreodată. Trecutul la care visezi şi după care tânjeşti acum, a fost ignorat de tine când a fost prezentul tău. Fii prezent în tot ceea ce faci şi bucură-te de viaţă, căci viaţa este o călătorie, nu o destinaţie. E bine să ai o viziune clară asupra viitorului, pregăteşte-te, dar întotdeauna să fii prezent aici şi acum.

Abandonează ataşamentul

Acesta e un concept care pentru majoritatea dintre noi e foarte dificil de înţeles, dar nu e ceva imposibil. În momentul în care te detaşezi de toate lucrurile devii mult mai liniştit, tolerant, mai amabil şi seren, astfel încât poţi ajunge într-un loc unde eşti capabil să înţelegi toate lucrurile fără să mai suferi. Este o stare dincolo de cuvinte.

Renunţă să-ţi trăieşti viaţa după aşteptările celorlalţi

Multe persoane îşi trăiesc viaţa în acord cu ceea ce cred alţii că e mai bine pentru ei. Îşi trăiesc viaţa în funcţie de ceea ce cred părinţii lor, prietenii, duşmanii, profesorii, guvernul sau media că este cel mai bine pentru ei. Ignoră vocea interioară, acea chemare interioară. Oamenii sunt atât de preocupaţi să trăiască în conformitate cu aşteptările celorlalţi, să le facă pe plac, încât pierd contactul cu ei înşişi şi controlul propriilor vieţi.

Uită ceea ce-i face fericiţi, ce iubesc, ce îşi doresc, ce au nevoie ...şi, în final, uită cine sunt cu adevărat. Tu ai o viaţă, trebuie s-o trăieşti, nu lăsa părerile altor persoane să te distragă de la drumul tău.

Dificil sau nu, acestea sunt lucruri de care ar trebui să ţinem cont, dacă dorim să evoluăm, să ne ridicăm deasupra lucrurilor rele în care trăim, pentru a putea descoperi liniştea, fericirea şi pacea interioară. Încercaţi şi veţi vedea că nimic nu este imposibil, chiar dacă drumul va fi anevoios şi plin cu probleme. Dacă le depăşiţi, veţi vedea că merită! Când reuşeşti să te ridici, priveliştea e minunată, peisajele de excepţie iar sentimentele nu se pot compara cu nimic trăit înainte.

Acestea le găsiţi pe blogul scriitoarei www.purposefairy.com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură