USR: Comisia de Apărare discută represiunea din 10 august fără să aibă acces la raportul fluturat de Carmen Dan

Se încarcă player-ul...

După şedinţa Comisiei de Apărare la care a participat şi Ministrul de Interne al României, unii parlamentari s-au arătat nemulţumiţi de modul de desfăşurare şi rezultatele şedinţei.

Daniel Popescu, Dumitru Lupescu şi Bogdan Rodeanu, de la USR, au declarat pentru Epoch Times:

Raportul astăzi nu ne-a fost pus la dispoziţie, a stat doar la dna ministru Carmen Dan şi cei care au însoţit-o.

Prima întrebare la care dânsa nu a răspuns şi a evitat orice răspuns a fost dacă îşi asumă din punct de vedere politic urmările a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august în Piaţa Victoriei.

Au fost foarte multe întrebări la care dna ministru nu a răspuns, a avut şi o asistentă tehnică, au fost reprezentanţii instituţiilor implicate în procesul de management al situaţiei de pe 10, însă este regretabil faptul că dvs. presa şi în general televiziunile nu au avut acces în cea de-a doua parte a acestei şedinţe.

Nu cred că au fost multe elemente de confidenţialitate (...) În timpul acestor audieri am primit mesaje de la cei care au participat la protestul din Piaţa Victoriei, sunt cetăţeni din diaspora, eu reprezentând practic şi românii din diaspora. Am primit întrebări pe care nu am reuşit nici să le adresez măcar, dar cu siguranţă nici răspunsurile nu am reuşit să le găsesc. Întrebări de bun simţ cum ar fi de ce a existat reacţia disproporţionată a forţelor de ordine, de ce s-au folosit gaze lacrimogene şi de ce nu s-au luat toţi paşii necesari pentru a evita consecinţele (...) amestecului de protestatari violenţi şi protestatari paşnici.