Şefa PNL: OUG 6 si 9, jaf premeditat. 30 de miliarde merg în puşculiţa câtorva lideri ai majorităţii

Se încarcă player-ul...

Două ordonanţe economice - nr. 6 şi 9 - promovate de Guvernul Grindeanu permit devalizarea banilor publici în favoarea clientelei politice PSD-ALDE, a tras un semnal de alarmă, în plenul Camerei Deputaţilor, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, la "Ora prim-ministrului".

"Aţi scos exact instituţia Parlamentului din modalitatea de drămuire şi de cheltuire transparentă şi judicioasă a banului public. În viziunea Guvernului Grindeanu, Parlamentul nu trebuie să mai ştie modul în care se acordă şi se derulează creditele de angajament. Aşa va fi anul 2017 dacă Ordonanţa 9 rămâne în vigoare, dar, dacă dă rezultate, în special prin influenţa PSD, ce ne convinge că nu va funcţiona la fel şi în anul 2018 şi în 2019?

Cu alte cuvinte, 30 de miliarde de lei credite de angajament din banii românilor trebuie să meargă în puşculiţa câtorva lideri ai majorităţii într-un secret absolut. Întrebarea este: Sfidaţi astfel Parlamentul, domnule prim-ministru Grindeanu?", şi-a exprimat nemulţumirea Raluca Turcan.