Dezbatere GDS: SOS clădirile cu risc seismic şi Legea 282 / 2015 care nu ajută cu nimic (I)

Se încarcă player-ul...

Dezbaterea, organizată la sediul GDS din Calea Victoriei nr. 120 va fi moderată de Radu Filipescu şi se va bucura de prezenţa mai multor invitaţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Justiţiei, Ministerul de Finanţe. Vor lua parte şi reprezentanţi ai unor asociaţii de proprietari, arhitecţi, avocaţi, firme de construcţii, constructori, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, reprezentanţi ai societăţii civile, membri GDS, mass-media, membri ai Parlamentului, candidaţi la Primăria Generală Bucureşti

Legea 282 a fost dată la scurt timp după tragedia de la Colectiv, fiind îndelung criticată de societatea civilă pentru faptul că nu oferă soluţii problemei numeroaselor clădiri cu bulină roşie din ţară, cu încearcă numai să ofere un grad sporit de protecţie a cetăţenilor.

Ce puţin în opinia unora dintre cei prezenţi la dezbatere legea discriminează grav clădirile cu bulină roşie din moment ce interzice desfăşurarea activităţii unor firme în contextul în care impozitul este perceput în mod egal.