"Am fost bătută de Cico Dumitrescu!" - victimă a Minieriadei din iunie 90, în greva foamei

Se încarcă player-ul...

Rămasă fără un rinichi în urma bătăilor primite în iunie 1990 culmea, nu doar de la mineri, ci şi de la organele statului, Viorica Dumitru a intrat joi, 10 iunie, în greva foamei şi susţine că va continua până când se va face dreptate.

"Eu nu prea am ieşit să manifestez până acum pentru că în evenimentele din 13-15 iunie am rămas fără un rinichi. Am fost prinsă în sediul PNŢ-ului, dusă în Ministerul de Interne şi acolo bătută şi anchetată de Cico Dumitrescu şi mi-a fost frică să mă mai afişez. Dar faptul că anul trecut l-am văzut la televizor dând declaraţii presei că el nu ştie pentru ce este el anchetat pentru crime împotriva umanităţii m-a făcut să ies la înaintare şi să spun că el chiar m-a bătut pe mine!" a declarat femeia.

Prinsă în sediul PNŢ unde minerii şi poliţişti în civil au bătut la protestatari ca la fasole, Viorica Dumitru a fost dusă, conform declaraţiilor sale, la MAI, unde, după ce a fost întinsă pe jos şi bătută la grămadă cu alţi bucureşteni, a intrat pe mâna lui Cico Dumitrescu:

"M-a dus într-un birou, mi-a pus un reportofon pe masă şi mi-a zis: "Fii atentă vie de aici nu mai ieşi dacă nu spui că au fost arme şi droguri în PNŢ! "De ce să spun, dacă n-am văzut?" "Ba spui...".

M-a luat de păr, m-a dat cu capul de birou, de două trei ori, mi se umflase faţa... Până la urmă am spus. (...) De la loviturile pe care le-am primit, urinam doar sânge. M-au urcat într-o maşină şi m-au dus la Fundeni, m-am trezit dimineaţa pe 15 că eram operată şi eram în reanimare.", a declarat femeia.