Ziua Nationala a Inverzirii Plaiului

(photos.com)

Sambata in Republica Moldova a fost marcata Ziua Nationala a Inverzirii Plaiului.

Desi anii trecuti manifestarile masive de inverzire s-au desfasurat primavara, din 2011 aceasta actiune va fi organizata in ultima sambata a lunii octombrie.

Decizia privind transferarea acestei zile de la primavara la toamna a fost adoptata de Guvern la initiativa Ministerului Mediului, din cauza ineficientei activitatii de inverzire primavara.

Potrivit Publika.TV, anul acesta Fondul National Ecologic a cheltuit peste un milion de lei pentru procurarea puietilor, dar din cauza temperaturilor ridicate, doar 5 la suta dintre acestia au prins radacini.

In aceasta toamna, se preconizeaza plantarea a aproximativ 250 de mii de puieti de arbori si arbusti.

Agentia de Stat "Moldsilva" va transplanta arborii in paduri pe o suprafata de peste 530 de hectare. Mai mult, institutia are sarcina de a extinde teritoriul padurilor pe 340 de acri.

In atributia Ministerului Transporturilor intra plantarea a 8,5 mii de arbori de-a lungul autostrazilor, iar amenjarea zonelor verzi este sarcina autoritatilor locale.

Iar pe intreg teritoriul tarii, au fost organizate actiuni masive de impadurire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe