Ziarul de Gardă: Mulţi parlamentari din R. Moldova îşi încheie mandatul cu imobile de lux şi automobile scumpe

Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă
Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă (facebook.com / Alina Radu)

Potrivit unei radiografii a declaraţiilor de avere ale deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova care tocmai şi-a încheiat mandatul, Ziarul de Gardă constată că mandatul de parlamentar a fost de bun augur pentru mai mulţi aleşi ai poporului. Din 2014 şi până în prezent în averile deputaţilor şi-au făcut loc imobile de lux, automobile scumpe sau cadouri valoroase.

Astfel, în această perioadă preşedintele Parlamentului Andrian Candu s-a mutat dintr-un apartament la casă nouă, deputatul PD Constantin Ţuţu a devenit în 2017 proprietarul unei case de lux. Raisa Apolschi, numită recent la Curtea Constituţională şi democraţii Violeta Ivanov, Sergiu Sîrbu, Nae-Simion Pleşca, Alexandr Bannicov îşi încheie mandatul având averi mai mari decât cele înregistrate la venirea în funcţie.

Deputaţii socialişti, Bogdan Ţîrdea, Vladimir Ţurcan, Corneliu Furculiţă şi Vlad Batrîncea s-au remarcat şi ei prin achiziţii impresionante în cei 4 ani de activitate parlamentară. Nici liberalii nu sunt o excepţie, aşa cum puteţi citi în investigaţie.