Zgonea: PDL nu a făcut nimic pentru Oltchim, cât a fost la guvernare

Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
23.09.2012

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că PDL, aflat la guvernare de trei ani, nu a făcut nimic pentru Oltchim, iar Diaconescu nu este în prezent o soluţie pentru problemele combinatului.

"Guvernarea USL a abordat cu seriozitate problemele de la Oltchim şi a încercat în doar patru luni şi în interiorul acordului negociat de PDL cu FMI să găsească cea mai bună rezolvare a situaţiei găsite. Aceasta nu se numeşte neapărat Dan Diaconescu, ci un investitor privat care să se achite rapid de o serie de sarcini extrem de clare: să plătească salariile angajaţilor şi să menţin locurile de muncă", a afirmat Zgonea.

El a criticat PDL că nu a luat măsuri cât timp a fost la guvernare pentru ca Oltchim să nu ajungă în situaţia dificilă de acum.

"Deşi a trecut prin cel mai transparent proces de privatizare derulat din 1990 până în prezent, soarta Oltchim continuă să fie afectată de dezastrul creat de guvernarea PDL. În trei ani de guvernare, în care au controlat tot, democrat-liberalii nu au făcut nimic pentru remedierea situaţiei de la Oltchim. Dimpotrivă, prin intermediul unor firme apropiate parlamentarilor PDL, au căpuşat combinatul şi l-au adus la o datorie de 700 de milioane de euro. Tot ceea ce se întâmplă în prezent cu combinatul de la Râmnicu Vâlcea putea fi evitat dacă guvernarea PDL ar fi fost interesată în mod real de soarta muncitorilor şi de economia românească şi nu de satisfacerea clientelei politice şi de jaful din bani publici", a mai declarat preşedintele Camerei.

Licitaţia pentru privatizarea Oltchim a fost câştigată vineri de Dan Diaconescu care ar urma sa preia 54,8% din acţiunile combinatului, după ce va achita preţul de 203 milioane de lei. Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor