Zelenski îşi anulează discursul în faţa Senatului SUA în contextul stagnării discuţiilor legate de ajutorul pentru Ucraina

Preşedintele Zelenski, adresându-se Congresului SUA, în martie 2022 (Captură ecran)
D.B.
06.12.2023

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anulat un discurs în faţa Senatului SUA, în contextul în care negocierile privind un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru armament nou şi alte tipuri de ajutor pentru ţara sa stagnează, potrivit Bloomberg.

Casa Albă a avertizat că SUA ar putea rămâne complet fără resurse pentru a ajuta Ucraina până la sfârşitul anului calendaristic. Cu toate acestea, pachetul continuă să fie blocat de cererile republicanilor ca democraţii şi Casa Albă să facă concesii majore în ceea ce priveşte politica de imigraţie pentru a limita creşterea numărului de imigranţi ce traversează frontiera SUA cu Mexicul.

Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a încercat marţi să iasă din acest impas, oferindu-le republicanilor un vot în această săptămână privind propunerea lor referitor la frontieră, la care democraţii se opun pe scară largă, fiind puţin probabil să primească cele 60 de voturi necesare.

"Le oferim o oportunitate de aur", a menţionat Schumer referindu-se la republicani.

Dar mişcarea face, de asemenea, mai dificil pentru republicani să se opună unui vot de procedură privind ajutorul pentru Ucraina programat pentru miercuri. Republicanii, a afirmat Schumer, nu sunt serioşi în ceea ce priveşte ajutorul acordat Ucrainei dacă se opun acestui vot.

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, care a făcut presiuni pentru mai mult ajutor acordat Ucrainei, a declarat reporterilor că îşi îndeamnă partidul să voteze împotriva moţiunii procedurale pentru a demonstra că republicanii sunt serioşi în ceea ce priveşte adoptarea unei politici de frontieră.

Schumer declarase anterior că Zelenski a fost invitat să vorbească prin video la o şedinţă de marţi după-amiază cu uşile închise pentru toţi senatorii cu privire la situaţia din Ucraina. Liderul democrat a declarat, marţi, că Zelenski nu va participa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor