Zeci de persoane, la mormântul lui Ceauşescu. Ce au comemorat

Mormantul fostului dictator comunist Nicolae Ceausescu, acoperit cu flori, in mod ironic, pe 10 decembrie 2010, de Ziua Internationala a Drepturilor Omului. Dupa zeci de ani de conducere aberanta de tip comunist, sute de mii de crime comise de regimul impus de Moscova si aproape un deceniu de infometare, intre anii 1980 si 1989, tot mai multi romani regreta fostul regim din Romania, pe fondul coruptiei si degringoladei post-decembriste, ajunsa la putere odata cu Ion Iliescu
Mormantul fostului dictator comunist Nicolae Ceausescu, acoperit cu flori, in mod ironic, pe 10 decembrie 2010, de Ziua Internationala a Drepturilor Omului. Dupa zeci de ani de conducere aberanta de tip comunist, sute de mii de crime comise de regimul impus de Moscova si aproape un deceniu de infometare, intre anii 1980 si 1989, tot mai multi romani regreta fostul regim din Romania, pe fondul coruptiei si degringoladei post-decembriste, ajunsa la putere odata cu Ion Iliescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Câteva zeci de persoane s-au strâns sâmbătă dimineaţă la mormântul lui Nicolae Ceauşescu din Cimitirul Ghencea, aşa cum se întâmplă în fiecare an pe 26 ianuarie, ziua de naştere a dictatorului. Dacă ar mai fi trăit, Ceauşescu ar fi împlinit 95 de ani, motiv pentru nostalgicii după comunism pentru a-i aduce flori la mormânt şi a-şi aminti de vremurile în care acesta a condus ţara.

Chiar dacă temperaturile au fost sub pragul îngheţului şi a nins, cei care vin în fiecare an la mormânt pe 26 ianuarie nu s-au speriat de vremea rea şi au respectat tradiţia, aducând flori şi lumânări. Ei au povestit despre vremurile a căror trecere o regretă şi au recunoscut că dictatorul a făcut şi câteva greşeli, însă au apreciat modul în care a condus ţara. Oamenii prezenţi la cimitir au afirmat că atunci se trăia mai bine şi că nu aveau grija zilei de mâine, aşa cum se întâmplă azi.