Zăpadă din belşug la Soci, înaintea JO 2014

.
. (Matt Cardy / Getty Images)
Epoch Times România
13.12.2013

Ninsori neobişnuit de puternice au fost înregistrate în această perioadă în regiunea Soci, care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă ediţia 2014, iar meteorologii ruşi sunt optimişti, considerând că nu va exista niciun deficit de zăpadă pe durata competiţiei din luna februarie.

Vremea reprezintă un factor practic incontrolabil în succesul Jocurilor de la Soci, unde competiţiile pe gheaţă vor avea loc pe ţărmul subtropical al Mării Negre, iar întrecerile montane se vor desfăşura pe pantele din zona Krasnaia Poliana.

Temperaturile foarte ridicate din iarna trecută i-au făcut pe organizatorii JO 2014 să stocheze aproximativ 450.000 metri cubi de zăpadă, în munţii din regiune, pentru orice eventualitate.

Surplusul de omăt s-ar putea să nu fie necesar însă, în condiţiile în care, în acest moment, la Krasnaia Poliana stratul de zăpadă măsoară 52 m, o grosime neobişnuit de mare pentru această perioadă a anului, după cum a declarat Roman Vilfand, şeful centrul rus de hidrometeorologice, în cursul unei conferinţe de presă.

"În mod normal, nu există zăpadă în luna decembrie, dar a nins înainte de termen", a spus Vilfand cu această ocazie. Acesta a adăugat că ploaia ar putea fi o ameninţare pentru stratul de zăpadă, însă nu a oferit detalii legate de acestă posibilitate.

Conducătorul Jocurilor de la Soci, Dmitri Cernişenko, a precizat anterior că vremea ar putea reprezenta o potenţială mare problemă pentru organizatori, la fel ca şi securitatea sau infrastructura.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o chestiune de prestigiu politic personal din succesul JO de la Soci, unde majoritatea instalaţiilor au fost construite de la zero.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor