Yuki Kawauchi a câştigat maratonul de la Boston (video)

'E cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Este Boston. Cea mai mare cursă din lume' a declarat atletul japonez la finalul cursei, care a înregistrat timpul de 2 h 15 min 58 sec.
Atletul japonez Yuki Kawauchi.
Atletul japonez Yuki Kawauchi. (Captură foto)

Atletul japonez Yuki Kawauchi a câştigat, luni, cea de-a 122-a ediţie a maratonului de la Boston (Statele Unite), acesta trecând primul linia de sosire în dauna campionului en-titre, kenyanul Geoffrey Kirui, care a fost nevoit să se mulţumească cu poziţia a doua.

Cursa desfăşurată pe vreme rea, cu ploaie şi doar trei grade Celsius înregistrate la ora startului, i-a adus niponului a cincea victorie consecutivă după maratoanele de la Hofu (Japonia), Marshfield (Massachusetts), Kitakyushu (Japonia) şi Wanjinshi (Taiwan).

Acesta a fost cronometrat la final cu timpul 2 h 15 min 58 sec, el fiind urmat la 2 minute şi 25 de secunde de campionul mondial Geoffrey Kirui şi la 2 min 37 secunde de americanul Shadrack Biwott.

La feminin, trofeul din acest an a revenit atletei din Statele Unite, Desiree Linden care a terminat cursa după 2 h 39 min 54 sec. În urma ei a sosit o altă americancă, Sarah Sellers, la 4 min 10 sec distanţă, respectiv canadianca Krista Duchene, la 4 min 26 sec.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport