Xi Jinping susţine că vrea să coopereze cu Kim Jong-un pentru "pace, stabilitate şi prosperitate" în lume

Xi Jinping
Xi Jinping (Captura video)

Liderul Partidului Comunist Chinezi, Xi Jinping, i-a transmis omologului său nord-coreean, Kim Jong-un, că ţara sa ar fi dispusă să colaboreze cu Coreea de Nord pentru pace, stabilitate şi prosperitate la nivel regional şi global, a relatat sâmbătă presa de stat nord-coreeană KCNA, citând scrisoarea lui Xi către Kim.

Evident, KCNA nu a menţionat recentele lansări de rachete ale Coreei de Nord, care au sporit tensiunile în jurul peninsulei coreene, în urma exerciţiilor militare comune dintre Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii.

Cât despre "prosperitatea" pe care Xi Jinping susţine că vrea s-o aducă alături de Kim Jong-un în lume, Coreea de Nord s-a luptat întotdeauna cu lipsa de alimente iar pandemia de Covid care a plecat din China, ţară care a ascuns apariţia virusului permiţând răspândirea lui în lume, a înrăutăţit problema dramatic. Oricum, ambele ţări sunt caracterizate de porniri belicoase (China ameninţă tot mai puternic Taiwanul) astfel că ideea că liderii lor vor conlucra pentru pace, stabilitate şi prosperitate devine de-a dreptul hilară.