William Hague: Toţi actorii politici din România trebuie să respecte independenţa CCR

Epoch Times România
14.08.2012

Ministrul britanic de Externe, William Hague, i-a trimis lui Titus Corlatean o scrisoare de felicitare pentru numirea sa ca ministru de Externe, în care a subliniat importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă respectării independenţei CCR de către toţi actorii politici din România.

”Ministrul britanic de externe, William Hague, i-a trimis domnului Titus Corlăţean o scrisoare de felicitare pentru numirea sa ca ministru de externe. În acest document, oficialul britanic a reamintit angajamentul Londrei în ceea ce priveşte sprijinul acordat României în eforturile de reformare a sistemului de justiţie şi în lupta împotriva corupţiei, în interiorul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. William Hague a subliniat importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă principiului conform căruia toţi actorii politici din România trebuie să respecte litera legii şi independenţa Curţii Constituţionale”, se arată într-un comunicat al Ambasadei britanice.

Totodată, în scrisoare, oficialul britanic a reconfirmat sprijnul acordat eforturilor României pentru reforma sistemului judiciar şi pentru combaterea corupţiei, ca parte a angajamentelor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Scrisoarea i-a fost înmânată marţi ministrului de externe de către ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Martin Harris.

Potrivit MAE, agenda convorbirilor a vizat stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie, precum şi modalităţile concrete de aprofundare a cooperării, atât în plan bilateral, prin Parteneriatul Strategic, precum şi la nivel european.

Ministrul afacerilor externe a prezentat evoluţiile politice din România, în perspectiva deciziei finale a Curţii Constituţionale referitoare la rezultatele Referendumului naţional din 29 iulie 2012 şi a reafirmat angajamentul ferm al autorităţilor române pentru asigurarea climatului de stabilitate politică şi economică ulterior deciziei Curţii.

În acelaşi timp, şeful diplomaţiei române a dat asigurări că România respectă angajamentele asumate în cadrul dialogului recent cu Comisia Europeană pe această temă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor