Westerwelle reiterează susţinerea Germaniei pentru aderarea României la Schengen în etape

Epoch Times România
04.02.2012

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a discutat sâmbătă cu omologul german Guido Westerwelle, care a reiterat susţinerea Berlinului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în linia compromisului prezentat de preşedintele Consiliului European în decembrie.

Cei doi miniştri de externe au confirmat, la conferinţa de securitate din Munchen, evoluţia excelentă a relaţiilor dintre România şi Germania, pe toate planurile, şi interesul reciproc pentru o conlucrare strânsă, în continuare, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene, informează MAE.

De asemenea, miniştrii de externe au subliniat semnificaţia deosebită a împlinirii, în acest an, a 20 de ani de la semnarea Tratatului de bună vecinătate dintre România şi Germania şi au convenit asupra oportunităţii unor acţiuni comune pentru marcarea corespunzătoare a acestui eveniment.

Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a reconfirmat susţinerea Berlinului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în linia compromisului prezentat de preşedintele Consiliului European în decembrie 2011.

Cei doi demnitari au convenit, de asemenea, asupra unei conlucrări strânse în chestiuni de actualitate care ţin de relaţiile externe ale UE, în mod deosebit, în ceea ce priveşte vecinătatea estică. O atenţie aparte, în cadrul acestei cooperări va fi acordată susţinerii parcursului european al Republicii Moldova şi perspectivelor soluţionării conflictului transnistrean, potrivit MAE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor