Washington Post face o ultimă tentativă de a menţine în viaţă "teoria conspiraţiei" privind laptopul lui Hunter Biden

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden (Youtube - captură ecran)
Redacţia
14.06.2024

În toată presa, jurnaliştii au recunoscut că laptopul lui Hunter Biden este autentic şi, aşa cum au stabilit de la început agenţiile americane de informaţii, nu este o "dezinformare rusă". Odată cu autentificarea laptopului în procesul din Delaware ca fiind "real" şi nemodificat, majoritatea presei a ales să plece ridicând din umeri uşor stânjenită. Nu şi Washington Post, subliniază scriitorul şi comentatorul Jonathan Turley.

Iată ce spune Turley pe această temă, într-un editorial publicat joi, pe pagina sa, de web, pe care îl redăm în continuare:

Editorialistul Washington Post Philip Bump a fost unul dintre cei mai proeminenţi furnizori a ceea ce guvernul american numeşte acum "teoria conspiraţiei".

Săptămâna aceasta, Bump a publicat un alt editorial pentru a-i asigura pe liberali că au avut dreptate tot timpul în legătură cu povestea laptopului, potrivit lui Jonathan Turley.

În 2021, când organizaţiile media recunoşteau în sfârşit că laptopul era autentic, Bump încă mai declara că este vorba despre o "teorie a conspiraţiei". În ciuda dovezilor copleşitoare care demonstrau contrariul, Bump a continuat să sugereze că "laptopul a fost plasat de serviciile secrete ruseşti".

După ce Bump a avut o cădere nervoasă într-un interviu atunci când a fost confruntat cu privire la afirmaţiile false din trecut, am scris un articol despre numeroasele astfel de afirmaţii false, inclusiv despre teoria conspiraţiei privind laptopul.

The Post ne-a surprins pe mulţi dintre noi prin emiterea unei declaraţii în care a afirmat că susţine toate relatările lui Bump, inclusiv teoria conspiraţiei cu privire la laptop. Asta s-a întâmplat în august 2023.

Ei bine, Bump s-a întors.

La rubrica sa, Bump critică diverse persoane care cer socoteală mass-mediei pentru că a îngropat această poveste înainte şi după alegeri, inclusiv pe mine.

Atacându-l pe Sean Hannity pentru un episod recent, Bump face o scăpare comună printre cei care neagă laptopul:

"Una dintre ele este că el face o confuzie între laptopul prezentat ca probă la proces, cel obţinut de FBI în 2019, şi 'laptopul' care a fost sursa poveştii din New York Post."

Pentru cei dintre noi care au scris despre laptop de când a apărut povestea la New York Post, este la fel de înnebunitor pe cât este de fals.

La momentul apariţiei reportajului, unii dintre noi au remarcat că ar putea fi confirmat conţinutul laptopului, deoarece aceste e-mailuri şi mesaje implicau terţe părţi. Unii au confirmat rapid conţinutul ca fiind autentic. Familia Biden a fost acuzată de mult timp de trafic de influenţă şi de afaceri speciale pe seama funcţiilor de senator, vicepreşedinte şi preşedinte ale lui Joe Biden.

Mai mult, în timp ce mass-media făcea referire la scrisoarea demitizată a unor foşti oficiali din serviciile de informaţii cu privire la această posibilă dezinformare a Rusiei, serviciile de informaţii americane au confirmat rapid că nu există astfel de dovezi care să susţină această afirmaţie.

Mass-media a ignorat agenţiile reale de informaţii în favoarea foştilor oficiali din serviciile de informaţii care au fost organizaţi de agenţii de campanie ai lui Biden pentru a publica scrisoarea. Biden a citat apoi scrisoarea şi a refuzat să răspundă la întrebări despre traficul de influenţă şi comportamentul ilegal al fiului său.

Bump şi alţii s-au folosit de întrebarea dacă laptopul era o copie autentică sau o copie falsificată pentru a evita orice investigaţie serioasă asupra e-mailurilor de bază. Mulţi pur şi simplu au ridicat din umeri şi au spus "oh, bine, ce putem face". Până în prezent, mass-media a manifestat puţin interes faţă de operaţiunea de trafic de influenţă. Puţini sunt cei care susţin în mod serios că mass-media ar fi arătat acelaşi răspuns limitat dacă aceste e-mailuri ar fi legat copiii lui Trump, de milioane de euro în scheme de trafic de influenţă străină.

Dar Bump nu a terminat:

După ce Hannity a deplâns tăcerea presei cu privire la aşa-numita "evoluţie critică", Turley a oferit o teorie pentru motivul acestei tăceri.

"Dacă laptopul este autentic, dacă acele fişiere sunt reale", a spus el, "atunci aveţi aceste relatări detaliate ale unei operaţiuni de trafic de influenţă de milioane de dolari conduse de familia Biden. Şi acestea ar fi, de asemenea, autentice. Dar mass-media pur şi simplu nu vrea vorbească despre asta.

Doar că noi ştim deja că multe dintre aceste dosare sunt reale, pentru că am avut acces la ele şi le-am verificat. Motivul pentru care mass-media "nu vrea vorbească despre asta" cu privire la afirmaţiile răsuflate despre o operaţiune de trafic de influenţă a "familiei Biden" este că materialul nu dovedeşte existenţa unei astfel de operaţiuni. Acesta arată - aşa cum a fost explicat până acum în mod exhaustiv - o activitate desfăşurată de Hunter Biden şi de unchiul său James care a implicat mulţi bani, dar care nu l-a implicat în mod demonstrabil pe preşedintele Biden. Întregul scop al efortului republicanilor din Camera Reprezentanţilor de punere sub acuzare a fost acela de a dovedi implicarea lui Joe Biden; nu au reuşit să facă acest lucru."

Încă o dată, Bump face să pară că Post a verificat energic şi rapid laptopul. Abia în martie 2022, Post a recunoscut în cele din urmă că laptopul era real, dar apoi a făcut relativ puţin pentru a urmări corupţia şi alte comportamente ilegale detaliate pe laptop.

Editorialistul de la Washington Post Thomas Rid a fost probabil cel mai onest când a exprimat în scris partea discretă, spunând presei: "Trebuie să tratăm scurgerile de informaţii despre Hunter Biden ca şi cum ar fi o operaţiune a serviciilor secrete străine - chiar dacă, probabil, nu sunt."

Acest lucru poate explica de ce conducerea Post a aruncat recent o bombă de adevăr asupra scriitorilor săi, spunându-le: "Să nu o îndulcim... Pierdem sume mari de bani. Audienţa voastră s-a înjumătăţit în ultimii ani. Oamenii nu vă mai citesc articolele. Aşa este. Nu mai pot să îndulcesc lucrurile".

Cu toate acestea, Bump este cel care insistă săptămâna aceasta că Fox News (cea mai urmărită reţea de ştiri prin cablu) este cea care nu mai este ascultată, în editorialul său intitulat "Dreapta face un tur de victorie cu Biden şi laptopul pe o arenă goală".

În devierea întrebărilor privind reflectarea scandalului de corupţie al lui Biden, Bump ignoră pur şi simplu declaraţiile martorilor care au dovedit că preşedintele Biden a minţit că nu avea cunoştinţă de afacerile externe ale fiului său şi că a luat legătura cu clienţii săi atât personal, cât şi prin telefon. Mai important, el ignoră faptul că aceasta a fost o operaţiune masivă de trafic de influenţă, în care preşedintele Biden a fost obiectul. El a fost "marca" vândută.

Traficul de influenţă este o formă de corupţie politică pe care guvernul continuă să o denunţe la nivel mondial. Faptul că sume de milioane au ajuns la membrii familiei Biden şi nu la preşedinte nu schimbă cu nimic faptul că aceasta a fost una dintre cele mai mari operaţiuni de trafic de influenţă din istorie. Chiar săptămâna aceasta, chiar şi Politico a declarat ceea ce pare să îi scape lui Bump, evident, cu privire la această operaţiune elaborată a lui Biden, care a implicat nu doar familia, ci şi asociaţi apropiaţi ai preşedintelui. După cum am explicat în mărturia mea în cadrul audierii privind punerea sub acuzare a lui Biden, instanţele federale au declarat în repetate rânduri că nu contează dacă un mandant a primit bani, spre deosebire de membrii familiei. Aceasta poate constitui în continuare mită şi alte infracţiuni.

În cele din urmă, Bump continuă să îşi exprime frustrarea faţă de cei care ar pune la îndoială concluziile sale, aşa cum a făcut în interviul său când a fost confruntat de un prezentator care l-a întrebat despre afirmaţiile nefondate. Bump a explodat la adresa aroganţei intervievatorului şi a declarat că el este toată dovada de care ar trebui să aibă nevoie intervievatorul în astfel de probleme: "Stau aici şi vă spun că vă înşelaţi în legătură cu aceste lucruri, iar dumneavoastră nu mă ascultaţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor