Vremea, în răcire. Maxime de 25 de grade

După aproape o lună de caniculă, meteorologii anunţă că vremea este în răcire, iar temperaturile maxime vor scădea cu mai mult de 10 grade Celsius, la nivelul întregii ţări, ajungând până la maxime de 25 de grade.
Tineri români pe stradă. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
08.08.2012

După aproape o lună de caniculă, meteorologii anunţă că vremea este în răcire, iar temperaturile maxime vor scădea cu mai mult de 10 grade Celsius, la nivelul întregii ţări, ajungând până la maxime de 25 de grade.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în jurul datei de 12 august, când vor fi 12 grade la munte, 24 de grade în Dobrogea şi 25 de grade în Muntenia, potrivit estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile până în 20 august. În Muntenia, vremea se va răci accentuat de la o zi la alta până pe 12 august, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 25 de grade. După aceea, va urma o uşoară creştere, iar între 14 şi 20 august temperaturile se vor situa în jurul mediilor multinanuale.

Între 9 şi 12 august şi apoi pe 15 august, se vor semnala averse izolat mai însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

O uşoară creştere a temperaturilor va avea loc între 13 şi 15 august, după care tendinţa va fi de staţionare la valori medii de circa 28-29 de grade, apropiate de normele climatologice pentru a doua decadă a lunii august. Aversele, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor fi, cel mai probabil, între 10 şi 12 august.

La munte, temperaturile maxime vor ajunge la 12 grade pe 12 august, iar noaptea se vor înregistra 4-5 grade, după care vor fi în creştere. Ploi se vor semnala în intervalul 9 - 15 august.

Estimarea ANM este realizată pe baza datelor de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor