Vosganian: Am fost la multe mitinguri în anii '90, dar noi nu ne-am întrecut în obscenităţi şi nu am aruncat cu pietre

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian (Epoch Times România)

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a susţinut miercuri, în cadrul unei postări pe Facebook, că a participat la multe mitinguri în ani '90, însă niciodată nu au fost proferate ameninţări cu moartea, nu s-a aruncat cu pietre în oamenii de ordine şi nu au fost aduşi copiii să joace şotron pe feţe de oameni, pentru că liderii politici şi civici ai vremii nu ar fi permis asta.

"Am participat la numeroase mitinguri în anii '90. Protestam împotriva unor alegeri incorecte şi a ascensiunii nelegitime a Frontului Salvării Naţionale.

Protestele noastre erau promonarhice, antiprezidenţiale, antiguvernamentale. Noi nu ne-am întrecut în obscenităţi, nu am proferat ameninţări cu moartea, nu am aruncat cu pietre în oamenii de ordine şi cu cutii de vopsea în sedii de partid, nu ne-am adus copiii să joace şotron pe feţe de oameni şi să asculte tot felul de blestemăţii strigate de părinţii lor, nu am cântat cântece despre puşti Kalaşnikov şi cocktailuri Molotov, nu am urinat pe gardurile partidelor.

Şi asta, întâi de toate, pentru că Regele nostru, Corneliu Coposu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu şi ceilalţi lideri politici şi civici ai vremii nu ne-ar fi permis - cu atât mai puţin n-ar fi încurajat drept „rafinamente sublime”, „libertăţi de expresie” şi „angajamente civice” - asemenea gesturi", a scris Varujan Vosganian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne